ΗΠΑ

Δείκτες Wall Street: Νέες απώλειες ενώ ο φόβος του πληθωρισμού παραμένει

Κάθετη πτώση έχουν σημειώσει οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, διότι οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ ξεκίνησαν τη σεζόν αναφοράς εταιρικών κερδών πρώτου τριμήνου, τη στιγμή που ο πληθωρισμός και οι γεωπολιτικές ανησυχίες πλήττουν τους επενδυτές.

Αναλυτικότερα ο Dow Jones υποχωρεί κατά 549 μονάδες ή 1,43% στις 37.910 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,70% στις 5,110 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,89% στις 16.130 μονάδες.

Η μετοχή της JPMorgan Chase υποχώρησε περισσότερο από 3% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του τραπεζικού κολοσσού. Η τράπεζα είπε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, ένα βασικό μέτρο του τι κερδίζει μέσω δανειοδοτικών δραστηριοτήτων, θα μπορούσαν να είναι λίγο μικρότερα από αυτά που αναμένουν οι αναλυτές της Wall Street το 2024. Ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντίμον προειδοποίησε επίσης για επίμονες πληθωριστικές πιέσεις που επιβαρύνουν την οικονομία.

Η μετοχή της Wells Fargo υποχώρησε περίπου 0,5% μετά την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων στοιχείων, ενώ αυτή της Citigroup σημείωσε άνοδο περισσότερο από 1% μετά τη δημοσίευση υψηλότερων από τις προβλέψεις εσόδων, μεταδίδει το CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (11/4) ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite κατέγραψαν απότομη ανάκαμψη, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας οδήγησαν σε επιστροφή των επενδυτών από το ξεπούλημα της Τετάρτης που τροφοδοτήθηκε από τον πληθωρισμό.

Η Apple ήταν μεταξύ των Magnificent Seven που συνέβαλαν στην άνοδο του τεχνολογικού δείκτη την Πέμπτη. Η μετοχή της σημείωσε άλμα 4,3% αφού το Bloomberg News ανέφερε τα σχέδια της εταιρείας να αναβαθμίσει τα προϊόντα Mac της με νέα τσιπ που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple είχε την καλύτερη μέρα της από τον Μάιο του 2023.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε επίσης άνοδο 4,1%, και η Amazon εκτινάχθηκε σε υψηλό όλων των εποχών πριν κλείσει τη μέρα στο 1,7%.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις κινούνται πτωτικά, με την απόδοση του 10ετούς να χάνει περίπου επτά μονάδες στο 4,501% και το 2ετές κινείται στο 4,882%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ