ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ μπορεί να είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο

Σήμερα Δευτέρα, το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ακύρωσε την απόφαση δικαστηρίου του Κολοράντο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δικαιούνταν να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα λόγω των ενεργειών του πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου έτσι, δόθηκε τέλος σε μια υπόθεση με πολλές επιπτώσεις για τις εκλογές του 2024.

Στη σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρεται πως το Δικαστήριο του Κολοράντο είχε λανθασμένα υποθέσει πως οι Πολιτείες μπορούν να καθορίσουν εάν ένας υποψήφιος πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα εκλογής βάσει μιας διάταξης της 14ης τροπολογίας του Συντάγματος. Η απόφαση καθιστά σαφές ότι το Κογκρέσο, και όχι οι Πολιτείες, πρέπει να θέσει κανόνες για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί η διάταξη της 14ης τροπολογίας.

Η απόφαση έρχεται μόλις μία ημέρα πριν από την περίφημη «Σούπερ Τρίτη», την ημέρα δηλαδή που διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε 15 κρίσιμες Πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ τους και το Κολοράντο.

Εκτός από τη διασφάλιση ότι ο Τραμπ θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στο Κολοράντο, η απόφαση είναι πιθανό να επηρεάσει παρόμοιες υποθέσεις που έχουν προκύψει. Μέχρι στιγμής δύο άλλες πολιτείες, το Μέιν και το Ιλινόις, έχουν ακολουθήσει τον δρόμο του Κολοράντο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...