ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χάνει όλο και περισσότερη από τη δημοτικότητα του σε Αφροαμερικανούς και γυναίκες

Σχεδόν ένας στους δύο Αμερικανούς είναι δυσαρεστημένος από το έργο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως μαρτυρά έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο.

Ποσοστό που φτάνει το 47% είναι αυτό που αποδοκιμάζει το έργο του προέδρου, το υψηλότερο αρνητικό δημοσκοπικό ποσοστό σε οποιοδήποτε σημείο της προεδρίας του.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη Φεβρουαρίου από το Siena College, για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times, έδειξε ότι ο Μπάιντεν υπολείπεται του -σχεδόν σίγουρου- υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ με 43% έναντι 48%.

Τα αποτελέσματα αυτά, σχολιάζει ο Guardian, έρχονται καθώς το προεκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν προσπαθεί να αλλάξει την αφήγηση σχετικά με τις ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία και τη διανοητική οξύτητα του προέδρου και τους χειρισμούς του στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία.

Το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν διαμορφώθηκε στο 38%, ενώ ο Τραμπ τα πηγαίνει καλύτερα, με 44% θετικό ποσοστό.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι μόλις ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους (24%) πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ένα βασικό ερώτημα ενόψει εθνικών εκλογών. Από όσους λένε ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 63% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ.

Ακόμη, πολλοί περισσότεροι απαντούν ότι οι πολιτικές του Μπάιντεν τους έβλαψαν προσωπικά παρά ότι τους βοήθησαν.

Μελανά σημεία για τους Δημοκρατικούς όπως καταγράφονται στην έρευνα είναι ότι έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται η παραδοσιακά καλή σχέση των Δημοκρατικών με τις γυναίκες, τους Αφροαμερικανούς και τους Λατίνους ψηφοφόρους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ των Αφροαμερικανών (και άλλων μειονοτήτων) της εργατικής τάξης, χωρίς πανεπιστημιακή μόρφωση, ο Μπάιντεν προηγείται με 47% έναντι 41% του Τραμπ, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε προβάδισμα 50 ποσοστιαίων μονάδων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...