ΗΠΑ

ΗΠΑ: Δύο μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων θα πωλούν στο εξής το χάπι για τη διακοπή της κύησης

Οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων των ΗΠΑ, οι CVS και Walgreens, θα αρχίσουν να πωλούν το χάπι μιφεπριστόνη, που χρησιμοποιείται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης, στα καταστήματά τους σε πολλές Πολιτείες, από αυτόν τον μήνα.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν το περασμένο έτος ότι σκόπευαν να διαθέτουν το χάπι αυτό, μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να επιτρέψει τη λιανική πώληση μιφεπριστόνης, για πρώτη φορά. Η Walgreens αναμένεται ότι θα αρχίσει να πωλεί το φάρμακο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τηρώντας τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς κανονισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα αρχίσουμε να διαθέτουμε το χάπι σε επιλεγμένα σημεία στη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια, τη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια και το Ιλινόι», ανέφερε σήμερα.

Η CVS θα εκτελεί συνταγές για το φάρμακο στη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ εντός των επόμενων εβδομάδων και υπολογίζει να επεκτείνει την πώλησή του και σε άλλες Πολιτείες, όπου επιτρέπεται εκ του νόμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια πρώτη αντίδραση, δήλωσε ότι «ενθαρρύνει όλα τα φαρμακεία» που θέλουν να ακολουθήσουν τις δύο αλυσίδες «να ζητήσουν πιστοποίηση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...