ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν μιλούσε για την εκεχειρία στη Γάζα τρώγοντας... παγωτό

Αντιδράσεις προκάλεσε η, για πολλούς, απαθής στάση του Αμερικανού προέδρου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα επιβολής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Με ύφος που έμοιαζε ανέμελο και χωρίς να φαίνεται προετοιμασμένος να δώσει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί κατάπαυση του πυρός, μάλιστα με το χωνάκι παγωτού στο χέρι, ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε μία όχι και τόσο εμπεριστατωμένη εικασία. 

Προέβλεψε ότι μάλλον η εκεχειρία θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο, δεν προέβη όμως σε περαιτέρω δηλώσεις τεκμηρίωσης της θέσης του. Στη συνέχεια άλλαξε την εκτίμησή του και λίγο μπερδεμένος είπε ότι μάλλον προς το τέλος του Σαββατοκύριακου θα συμφωνηθεί η κατάπαυση του πυρός για να αρχίσει από Δευτέρα η εφαρμογή της συνθήκης αυτής.

Ο Μπάιντεν σχολίασε το μείζονος γεωπολιτικής σημασίας ζήτημα μέσα από ένα υποκατάστημα της αλυσίδας παγωτών Van Leeuwen στη Νέα Υόρκη, μετά την ολοκλήρωση συνέντευξης που παραχώρησε στον Σεθ Μάγερς για την εκπομπή του στο NBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι τόσο ανάρμοστο να τρως παγωτό ενώ συζητάς για μια ενδεχόμενη εκεχειρία στη Γάζα», σχολίασε ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν.

«Αυτό φαίνεται ανεύθυνο και χωρίς τακτ», έγραψε ο Ισραηλινοαμερικανός αναλυτής Mairav Zonszein σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέρεμι Σκάχιλ έκανε λόγο για «σουρεαλιστική» ανακοίνωση από μέρους του Μπάιντεν για την πιθανή εκεχειρία στη Γάζα, συνοδεία παγωτού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έπεσαν οι μάσκες" της τάχα συμμάχου της Δυσης Τουρκίας-Πως και με ποιό τρόπο στήριξαν το Ιρανικό καθεστώς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ;

"Το PKK προσπάθησε να μεταφέρει πολλούς τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά από το βόρειο Ιράκ στο Ιράν, το οποίο...