ΗΠΑ

ΗΠΑ: Φοιτητής έστειλε σε 456 εταιρίες το βιογραφικό του!- Οι χρήστες του διαδικτύου έπαθαν σοκ με το αποτέλεσμα (Βίντεο)

Η απίστευτη προσπάθεια ενός φοιτητή να βρει δουλειά μέσω της γνωστής σε όλους διαδικασίας υποβολής βιογραφικών, έχει προκαλέσει την προσοχή και την ενσυναίσθηση πολλών ενώ μάλιστα ανέδειξε τις τρομακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι απόφοιτοι στη σημερινή αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το gazzettta.gr, ο Oliver Wu, πρωτοετής φοιτητής που σπουδάζει πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ξεκίνησε ένα φιλόδοξο ταξίδι για να εξασφαλίσει μια θέση πρακτικής άσκησης στον κλάδο της τεχνολογίας, κάνοντας αίτηση σε 456 θέσεις πρακτικής άσκησης. Αυτή η ηράκλεια προσπάθεια, και το εκπληκτικό αποτέλεσμα, μοιράστηκε στο TikTok, αφήνοντας τους θεατές έκπληκτους από την τεράστια κλίμακα της προσπάθειάς του και τα αποτελέσματα που απέφερε.

@oliesandroid Top 3 tips to know before applying to internships #fyp #foryou #cs ♬ original sound - Olie Wu

Το σύγχρονο κυνήγι εργασίας, ειδικά σε τομείς τόσο ανταγωνιστικούς όσο η τεχνολογία, συχνά μοιάζει με ανυπέρβλητη πρόκληση. Οι εισαγωγικές θέσεις απαιτούν εκτεταμένη εμπειρία, δημιουργώντας μια παράδοξη κατάσταση όπου κάποιος χρειάζεται εμπειρία για να αποκτήσει εμπειρία. Αποφασισμένος να εισέλθει στον κλάδο της τεχνολογίας, ο Wu έκανε σχολαστικά αίτηση σε εκατοντάδες θέσεις πρακτικής άσκησης, ξεκινώντας την αναζήτησή του τον Ιούλιο.

Για να διαχειριστεί τις αιτήσεις του, ο Wu χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στην πληροφορική για να δημιουργήσει ένα λεπτομερές λογιστικό φύλλο. Αυτό το λογιστικό φύλλο παρακολουθούσε τα πάντα, από την κατάσταση των αιτήσεών του και τα στάδια των συνεντεύξεών του μέχρι τους συνδέσμους αναζήτησης στο Google και τις παραπομπές σε ομάδες εστίασης, επιδεικνύοντας ένα επίπεδο οργάνωσης και αφοσίωσης που σπάνια παρατηρείται.

@oliesandroid Replying to @IceMelon Internship application tracker! #fyp #foryou #cs ♬ original sound - Olie Wu

Η καθημερινή ρουτίνα του Wu περιελάμβανε την αναζήτηση νέων θέσεων εργασίας στους πίνακες εργασίας, την υποβολή αιτήσεων σε όποιες πληρούσαν τα κριτήρια του ως προς τον μισθό, την τοποθεσία και τον ρόλο και τον τακτικό έλεγχο για κενές θέσεις σε εταιρείες στις οποίες είχε συστάσεις. Εκτός από τη χρονοβόρα διαδικασία υποβολής αιτήσεων, ο Wu αφιέρωσε επίσης τον εαυτό του στην εξάσκηση των τεχνικών δεξιοτήτων συνέντευξης, γεγονός που δείχνει την ακλόνητη δέσμευσή του να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας.

Η αποκάλυψη της εμπειρίας του Wu στο TikTok εξέπληξε πολλούς, αναδεικνύοντας τους κοινούς αγώνες των ατόμων που αναζητούν εργασία στην τρέχουσα αγορά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ