αμερικανικά ελικόπτερα
ΗΠΑ

Ακραίο! Τρελός πιλότος ελικοπτέρου σχεδόν φίλησε το κατάστρωμα πλοίου (Βίντεο)

Πιλότοι του επίλεκτου 160ου Συντάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπορίας (SOAR) του αμερικανικού στρατού, οι οποίοι αποκαλούνται και Night Stalkers, είναι παγκόσμια γνωστοί για τις πτητικές τους ικανότητες σε πολύ προκλητικές συνθήκες. 

Πριν λίγο δημοσιεύθηκε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που επιδεικνύει τις τρομερές δυνατότητές τους, όπως και αυτές του ελικοπτέρου MH-60M Black Hawk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εν λόγω υλικό φαίνεται πως καταγράφηκε μέσω μίας συσκευής χειρός από κάποιον παρατηρητή που βρίσκονταν στο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS New York της κλάσης San Antonio του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες όπως το πότε και το που καταγράφηκε το βίντεο. 

Οι εικόνες όμως είναι εντυπωσιακές. Παρατηρούμε ένα από τα Black Hawk της αμερικανικής μονάδας να πετά πολύ χαμηλά και γρήγορα πάνω από την επιφάνεια του νερού πριν αποκτήσει ύψος απότομα και με έναν εξαιρετικό ελιγμό φτάσει σε απόσταση αναπνοής πάνω από κατάστρωμα του αμερικανικού στρατιωτικού πλοίου. Παρέμεινε για αρκετά δευτερόλεπτα σε σταθερή θέση, κυριολεκτικά πολύ λίγα μέτρα πάνω από το πλοίο, και έπειτα ταχύτατα κινήθηκε προς την άλλη πλευρά του σκάφους.

Απαιτούνται Τρομερές Ικανότητες

Ένας Αμερικανός ειδικός σχολιάζοντας το εν λόγω υλικό ανέφερε πως πρόκεινταν για μία πτήση εξάσκησης, η οποία στόχο είχε οι πιλότοι ελικοπτέρων της επίλεκτης αμερικανικής μονάδας να εξασκήσουν τις πτητικές τους ικανότητες σε πολύ μικρή απόσταση από πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. 

«Ήταν μία εξαιρετική ημέρα για να γίνει μία τέτοια εξάσκηση, αφού μπορούνε να παρατηρήσουμε πως δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου άνεμοι» δήλωσε ο Chris Harmer, πιλότος ελικοπτέρου Sea Hawk με χιλιάδες ώρες πτήσεων.

Κανένα στοιχείο της εν λόγω άσκησης δεν είναι τυχαίο. Το ελικόπτερο πετούσε τόσο κοντά στην επιφάνεια του νερού επειδή σε ρεαλιστικά σενάρια πολέμου αυτό θα του επέτρεπε να μην εντοπιστεί από εχθρικά ραντάρ και συστήματα αεράμυνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για να καταφέρει ο πιλότος να φτάσει πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου πρέπει να προσαρμόσει ακριβέστατα την ταχύτητά του αεροσκάφους. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πιλότος έχει τεράστια εμπειρία, πραγματοποίησε τρεις ελιγμούς σχεδόν ταυτόχρονα με τεράστια ακρίβεια» πρόσθεσε ο Αμερικανός ειδικός.

Τέλος να τονίσουμε πως το ελικόπτερο MH-60M Black Hawk αποτελεί μία έκδοση ειδικών επιχειρήσεων του αρχικού σχεδιασμού UH-60M για τον αμερικανικό στρατό. Διαθέτει νέο γυάλινο πιλοτήριο και τους ισχυρότερους κινητήρες YT706-GE-700. Όλα τα Black Hawk ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ εκσυγχρονίστηκαν στο πρότυπο MH-60M μέχρι το 2015.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ