ΗΠΑ

Ερντογάν: «Ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία, ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν»Παράλληλα στράφηκε κατά του Μπομπ Μενέντεζ για το θέμα των F-16. Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του φιλέλληνα Αμερικανού Γερουσιαστή πως «η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει την πολεμική της συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας», ο Ερντογάν είπε πως «ο Μπομπ Μενέντεζ δεν γνωρίζει την Τουρκία. Φαίνεται ότι ο Μενέντεζ δεν γνωρίζει ούτε τον Ταγίπ Ερντογάν».

Στη συνέχεια και αφού επισήμανε ότι την Ελλάδα και την Τουρκία συνδέει μια αρχαία φιλία, ο Ερντογάν είπε: «Ο Μενέντεζ φαίνεται να έχει μια εχθρική προσέγγιση απέναντι στην Τουρκία και προσπαθεί να μας παρασύρει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συζήτησης που έχει επιλέξει. Ωστόσο, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως νομίζουν» είπε.


Ο Ερντογάν σχολίασε στη συνέχεια και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, λέγοντας: «Περιμέναμε στην πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια... Τώρα εμπιστεύομαι τη Ρωσία όσο εμπιστεύομαι και τη Δύση», προσθέτοντας πως ο διάδρομος των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας έχει διακοπεί επί του παρόντος, αλλά εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν πως θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία δεν πρέπει να συνδέεται με την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι αυτά τα δύο θέματα δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους», προσθέτοντας πως η Σουηδία «θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, δεν αρκούν οι νομοθετικές αλλαγές».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...