ΗΠΑ

Ο στρατός των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στην άσκηση Thracian Sentry 2023 στη Βουλγαρία

Περισσότεροι από 70 στρατιωτικοί από τον Στρατό του Τενεσί και την Αεροπορική Εθνική Φρουρά θα φτάσουν στο αεροδρόμιο της Σόφιας στις 11 Ιουνίου για να συμμετάσχουν στην άσκηση Thracian Sentry 2023, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σόφια.

Θα εκπαιδευτούν στη Βουλγαρία για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της ιατρικής περίθαλψης μάχης, της διάσωσης από αεροσκάφη, των κοινών επιχειρήσεων, της επιμελητείας και της υποστήριξης, ανέφερε η πρεσβεία.

Στρατιώτες και αεροπόροι της φρουράς του Τενεσί θα βελτιώσουν την ετοιμότητά τους μαζί με τους Βούλγαρους ομολόγους τους. Η άσκηση θα υπογραμμίσει επίσης την 30ετή εταιρική σχέση μεταξύ του Τενεσί και της Βουλγαρίας και θα τιμήσει την πολυετή στρατιωτική συνεργασία, ανέφερε η δήλωση.

Το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 30 Ιουνίου.

Από τη βουλγαρική πλευρά, θα περιλαμβάνει στρατιωτικό προσωπικό από τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και των Μικτών Δυνάμεων.

Έως πέντε αεροσκάφη (C-130, C-17, C-21) θα αναπτυχθούν για να συμμετάσχουν στην άσκηση στην αεροπορική βάση Bezmer, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ