ΗΠΑ

Τι γίνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ; Μέλος μεξικάνικου καρτέλ με αντιαρματικό AT-4 κοντά στο Τέξας (Βίντεο)

Η μεξικανική κυβέρνηση διεξάγει πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών για πάνω από μια δεκαετία με περιορισμένη επιτυχία. Αυτά τα καρτέλ προμηθεύονται παράνομα σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό από δυτικές χώρες, καθιστώντας τον αγώνα συγκρίσιμο με εκείνους στις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής.

Την Τετάρτη, το μεξικανικό τηλεοπτικό κανάλι Milenio δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Τα μεξικανικά καρτέλ προετοιμάζονται για πόλεμο, έχουν στρατιωτικού βαθμού ROCKET LAUNCHER» που δείχνει ένα βίντεο ενός μέλους του Καρτέλ του Κόλπου (Cartel Del Golfo, CDG) που μεταφέρει έναν «στρατιωτικό εκτοξευτή χειροβομβίδων κατά τη διάρκεια ενός σημείου ελέγχου στο Ματαμόρος, Ταμαουλίπας».

Η Azucena Uresti του Milenio αναγνώρισε τον εκτοξευτή πυραύλων ως FGM-148 Javelin κατασκευασμένο από την Raytheon. Σημείωσε ότι ο εκτοξευτής πυραύλων στη μαύρη αγορά κυμαίνεται από 20.000 έως 60.000 δολάρια.

Μετά από περαιτέρω εξέταση, ο εκτοξευτής πυραύλων μπορεί να είναι ένα AT-4, ένας αντιαρματικός εκτοξευτής μιας χρήσης Σουηδίας, ο οποίος στάλθηκε επίσης στην Ουκρανία με Javelins. Ωστόσο, αυτά τα όπλα στρατιωτικής ποιότητας εμφανίζονται σε πόλεις στα σύνορα του Μεξικού κατά τη διάρκεια της χειρότερης κρίσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ στην ιστορία.

Το Ματαμόρος συνορεύει άμεσα με το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...