ΗΠΑ

Μπλίνκεν: Καταδίκασε τη φονική επίθεση σε αυτοκινητοπομπή στη Νιγηρία - Άγνωστα τα κίνητρα των δραστών

Στα δύο οχήματα της αμερικανικής κυβέρνησης που στοχοθετήθηκαν επέβαιναν πέντε εργαζόμενοι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Νιγηρία και τέσσερα μέλη της νιγηριανής αστυνομίας. Και οι εννέα ήταν Νιγηριανοί. Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Ογκμπάρου της Πολιτείας Ανάμπρα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Νιγηρία: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής των ΗΠΑ -Ένοπλοι απήγαγαν αστυνομικούς και έναν οδηγό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Μπλίνκεν, οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία πήγαιναν σε μια περιοχή όπου η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί ένα αντιπλημμυρικό έργο, προκειμένου να προετοιμάσουν μια επίσκεψη Αμερικανών διπλωματών εκεί.

Μπλίνκεν: Άγνωστο ακόμα το κίνητρο της επίθεσης

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη το κίνητρο της επίθεσης αλλά δεν έχουμε σε αυτό το στάδιο καμία ένδειξη ότι στόχευε την αμερικανική (διπλωματική) αποστολή στη Νιγηρία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πολλές αυτονομιστικές οργανώσεις δρουν σε αυτήν την περιοχή της νοτιοανατολικής Νιγηρίας και πρόσφατα ενέτειναν τις επιθέσεις τους. Συνήθως βάζουν στο στόχαστρο την αστυνομία και κυβερνητικά κτίρια. Οι νιγηριανές αρχές αποδίδουν τις επιθέσεις στο Κίνημα των Ιθαγενών Λαών της Μπιάφρα (Ipob), το οποίο χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική οργάνωση», όπως και την ένοπλη πτέρυγά του, το Δίκτυο Ανατολικής Ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...