ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο στέλνει 1.500 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 1.500 επιπλέον στρατιώτες στα σύνορά τους με το Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, καθώς πλησιάζει η εκπνοή ενός επίμαχου υγειονομικού μέτρου που επιτρέπει την άμεση απέλαση των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ.

"Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας" ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας "ενέκρινε την προσωρινή ανάπτυξη 1.500 επιπλέον στρατιωτών για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της συνοριοφυλακής, στα νοτιοδυτικά σύνορα", δήλωσε ο ταξίαρχος Πατ Ράιντερ.

Επί 90 ημέρες, θα υποστηρίζουν τη συνοριοφυλακή κυρίως στο θέμα της παρακολούθησης. "Το στρατιωτικό προσωπικό δεν θα συμμετάσχει άμεσα στις δραστηριότητες διατήρησης της τάξης", πρόσθεσε ο Πατ Ράιντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας είπε στους δημοσιογράφους ότι ακόμη και όταν στέλνονται στρατεύματα, το Πεντάγωνο εξετάζει τρόπους για να αντικαταστήσει το ενεργό προσωπικό με άτομα που ενδεχομένως προέρχονται από τη δύναμη των εφέδρων.

Ένα μέτρο που συνδέεται με την πανδημία της Covid-19 και τέθηκε σε εφαρμογή το 2020 επί προεδρίας Τραμπ, το οποίο επιτρέπει την άμεση επαναπροώθηση των μεταναστών που δεν διαθέτουν βίζα, ακόμη και των εν δυνάμει αιτούντων άσυλο, εκπνέει στις 11 Μαΐου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται μια κορύφωση των αφίξεων στα σύνορά τους με την άρση του μέτρου αυτού, γνωστού με την ονομασία "Title 42".

Οι αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα με στόχο να διευκολύνουν το ταξίδι των αιτούντων άσυλο ή των προσφύγων, δημιουργώντας "κέντρα διαχείρισης" στην Κολομβία και τη Γουατεμάλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...