ΗΠΑ

Καλιφόρνια: «Θαμμένη» στο χιόνι-Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 13 κομητείες

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε 13 κομητείες της Καλιφόρνιας καθώς η πολιτεία απειλείται από μια νέα σφοδρή κακοκαιρία, σύμφωνα με το BBC.

Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται συνεχώς για να «ξεθάψουν» ορεινές περιοχές οι οποίες έχουν καλυφθεί από το χιόνι ενώ μια 80χρονη γυναίκα πέθανε όταν η βεράντα της κατέρρευσε λόγω του πυκνού χιονιού που είχε συσσωρευθεί, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι εργαζόμενοι στο πάρκο εργάζονται για την αποκατάσταση κρίσιμων υπηρεσιών, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Η χιονόπτωση που έσπασε ρεκόρ ανάγκασε το πάρκο να κλείσει την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότεροι από 75.000 κάτοικοι και επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια έμειναν χωρίς ρεύμα το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης poweroutage.us.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κομητεία San Bernardino, ανατολικά του Λος Άντζελες, βρίσκεται σε εξέλιξη απομάκρυνση του χιονιού, αλλά μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από μία εβδομάδα για να φτάσουν τα εκχιονιστικά σε ορισμένες περιοχές, δήλωσε στο Associated Press η Dawn Rowe, πρόεδρος του συμβουλίου εποπτών της κομητείας.

Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι έχει φτάσει έως και τα 7 πόδια και οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει 17 επιχειρήσεις διάσωσης για να βοηθήσουν σκιέρ. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μικρή υποχώρηση της κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες όμως οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μέσο όρο.

«Υπάρχει πιθανότητα για ρεκόρ χαμηλών  θερμοκρασιών το πρωί της Πέμπτης σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Καλιφόρνιας», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Καλιφόρνια έχουν ειδοποιηθεί για κίνδυνο δημιουργίας παγετού από το πρωί της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ