ATLAS
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης των ΗΠΑ ανιχνεύει αυτόματα στόχους (Εικόνες & Βίντεο)

Το διοικητικό κέντρο ανάπτυξης μαχητικών δυνατοτήτων του αμερικανικού στρατού C5ISR ανακοίνωσε πως δοκίμασε πρωτότυπα ενός νέου συστήματος στόχευσης κατά την διάρκεια της σειράς πειραματισμών Project Convergence 22 που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια.

Το δελτίο τύπου του κέντρου C5ISR ανέφερε πως κατά την διάρκεια της άσκησης, στρατιώτες δοκίμασαν το προηγμένο σύστημα στόχευσης Advanced Targeting and Lethality Aided System (ATLAS), το οποίο επίδειξε ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων υποβοηθούμενης ανίχνευσης στόχου, παρακολούθησης και στόχευσης όσο το άρμα μάχης επιχειρούσε σε ρεαλιστικό περιβάλλον μάχης.

Το ATLAS είναι ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ του αμερικανικού κέντρου οπλισμών και του κέντρου C5ISR. Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει υπερσύγχρονες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν σε έναν αυτοματοποιημένο πυργίσκο να ελέγχεται από έναν ενημερωμένο στρατιώτη. 

Πώς Λειτουργεί Το ATLAS;

Το σύστημα στόχευσης τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί υπερσύγχρονες τεχνολογίες αισθητήρων και αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για την αυτοματοποίηση χειροκίνητων ενεργειών κατά την παθητική ανίχνευση στόχου, επιτρέποντας στο πλήρωμα να εμπλακεί με τρεις στόχους κάθε φορά σε χρόνο που κανονικά θα απαιτούνταν για την εμπλοκή με έναν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ATLAS ξεκινά με έναν οπτικό αισθητήρα συνδεδεμένο με το άρμα μάχης, μεταδίδοντας εικόνες της περιβάλλουσας περιοχής στους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης του συστήματος για την ανίχνευση αντικειμένων και την κατηγοριοποίηση εικόνων. Από εκεί, οι εικόνες των ανιχνευμένων αντικειμένων προβάλλονται στην οθόνη αφής του άρματος για να τις δουν οι διοικητές και παράλληλα τους παρουσιάζονται οι διαθέσιμες επιλογές όπλων και πυρομαχικών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά δημοσιευμένο υλικό δείχνει το πρωτότυπο αυτού του συστήματος στόχευσης τεχνητής νοημοσύνης να χρησιμοποιείται σε ένα αμερικανικής παραγωγής κύριο άρμα μάχης τύπου Abrams.

Το σύστημα εξακολουθεί να απαιτεί έναν ενημερωμένο στρατιώτη για την λειτουργία του (soldier-in-the-loop), διότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορεί να εμπλακεί με στόχους ούτε να επιλέξει τα όπλα αυτόνομα. Αυτά είναι καθήκοντα του διοικητή του άρματος, ο οποίος θα δώσει το πράσινο φως για την επίθεση και θα επιλέξει τα κατάλληλα πυρομαχικά για το χτύπημα. 

Έτσι, το ATLAS είναι ουσιαστικά σχεδιασμένο να υποστηρίζει την χειροκίνητη αναγνώριση του στόχου και κατ' επέκταση να αυξάνει τις πιθανότητες εμπλοκής με εχθρικούς στόχους.

"Το ATLAS χρησιμοποιεί ένα υποβοηθούμενο σύστημα αναγνώρισης στόχου που σαρώνει ένα σχετικό πεδίο, έτσι ώστε ο στρατιώτης να βοηθείται από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ψάχνει και αυτό την περιοχή," δήλωσε ο John Graybeal, ειδικός στις διεπαφές μηχανών και ανθρώπων και συνεργάτης του αμερικανικού κέντρου C5ISR. 

Οι προσπάθειες του αμερικανικού στρατού να αυξήσει την θνησιμότητα των αρμάτων μάχης του ενσωματώνοντας μηχανική μάθηση και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. 

GALLERY

ATLAS
ATLAS
ATLAS
ATLAS
ATLAS
ATLAS
ATLAS
ATLAS
ATLAS
ATLAS
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...