ΗΠΑ

Η Neuralink του Έλον Μασκ κατηγορείται για πιθανή μετακίνηση επικίνδυνων παθογόνων

Δεν είναι μόνο η Tesla που το Υπουργείο Μεταφορών (DOT) των ΗΠΑ θα μπορούσε να ερευνήσει σχετικά με τον Έλον Μασκ... Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αναφέρθηκε την Πέμπτη ότι ο οργανισμός θα μπορούσε επίσης να ερευνήσει τη Neuralink, την εκκολαπτόμενη εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφάλου του Έλον Μασκ, σχετικά με ισχυρισμούς για πιθανή «παράνομη μετακίνηση επικίνδυνων παθογόνων».

Η έρευνα αποκαλύφθηκε από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών, αφού μια ομάδα υπεράσπισης της καλής μεταχείρισης των ζώων με την ονομασία Physicians Committee of Responsible Medicine (PCRM) άσκησε πιέσεις στον Γραμματέα Μεταφορών Πιτ Μπάτιγκιγκ (Pete Buttigieg) σχετικά με αρχεία που βρήκε για την εταιρεία.

Η PCRM είπε ότι «έλαβε email και άλλα έγγραφα που υποδηλώνουν μη ασφαλή συσκευασία και μετακίνηση εμφυτευμάτων που αφαιρέθηκαν από τον εγκέφαλο πιθήκων», σύμφωνα με το Reuters, που ήταν το πρώτο που έκανε αναφορά για την έρευνα.

Η PCRM ισχυρίζεται ότι τα εμφυτεύματα μπορεί να έφεραν μολυσματικές ασθένειες κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου, αναφέρει η έκθεση. Το Υπουργείο Μεταφορών είπε ότι λαμβάνει τους ισχυρισμούς «πολύ σοβαρά».

Ο ανθεκτικός στα αντιβιοτικά σταφυλόκοκκος και ο ιός του έρπητα Β υποτίθεται ότι και οι δύο δυνητικά μεταφέρθηκαν χωρίς κατάλληλα μέτρα περιορισμού. Περιστατικά ακατάλληλης μεταφοράς σημειώθηκαν το 2019, λέει η έκθεση, όταν η Neuralink εξακολουθούσε να βασιζόταν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις για να βοηθήσει στα πειράματά του.

Οι ενέργειες της Neuralink «μπορεί να αποτελούν σοβαρό και συνεχή κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», έγραψαν εκπρόσωποι της PCRM σε επιστολή τους. Συνέχισαν: «Το τεκμηριωμένο ιστορικό της εταιρείας για ακατάλληλες, επικίνδυνες εργαστηριακές πρακτικές υποχρεώνει το DOT να ερευνήσει και να επιβάλει κατάλληλα πρόστιμα».

Εκπρόσωπος του DOT σχολίασε στο Reuters: «Διεξάγουμε έρευνα για να διασφαλίσουμε ότι η Neuralink συμμορφώνεται πλήρως με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς και προστατεύει τους εργαζόμενους και το κοινό από δυνητικά επικίνδυνα παθογόνα».

Η Neuralink δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχόλια. Όπως σημειώνει η έκθεση, η Neuralink βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με τον έλεγχο από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με «παραβιάσεις της καλής μεταχείρισης των ζώων» και το προσωπικό που φέρεται να αναγκάστηκε να εργαστεί γρήγορα, προκαλώντας «άσκοπα βάσανα και θανάτους» ζώων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...