Πρώτος επιτιθέμενος πιλότος (aggressor pilot) πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ - Trey Rawls
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν πιλότο F-35 να δρα ως κινεζικό μαχητικό σε ασκήσεις! (Εικόνες)

Την περασμένη άνοιξη, ο Κένεθ Γουίλσμπαχ, διοικητής της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας του Ειρηνικού, είχε αποκαλύψει πως το J-20 της κινεζικής αεροπορίας και το F-35 της αμερικανικής αεροπορίας είχαν την πρώτη τους "σύγκρουση".

"Είναι λίγο νωρίς να ξέρουμε τι σκοπεύουν να κάνουν με το J-20, αφού μέχρι στιγμής το έχουμε δει να εκτελεί μόνο αποστολές εναέριας υπεροχής. Αλλά παρατηρούμε πως πετά πολύ καλά. Πρόσφατα είχαμε μία - δεν μπορώ να την αποκαλέσω συμπλοκή - όπου ήρθαμε πολύ κοντά σε ένα J-20 με ένα F-35 μας στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Είμαστε σχετικά εντυπωσιασμένοι με την διοίκηση και τον έλεγχο του J-20," είχε δηλώσει ο Αμερικανός τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Ο Πρώτος Aggressor Pilot Πέμπτης Γενιάς

Λίγο αργότερα, η αμερικανική αεροπορική διοίκηση επανέφερε στην ζωή την 65η Aggressor Squadron (65η Επιτιθέμενη Μοίρα), μία μοίρα που εδρεύει στην αεροπορική βάση Nellis Air Force Base της Νεβάδα και στόχο έχει να αναπαριστά εχθρική δύναμη σε παιχνίδια πολέμου. Οι πιλότοι αυτών των μοιρών (ονομάζονται aggressor pilots, δηλαδή "επιτιθέμενοι πιλότοι") εκπαιδεύονται ειδικά για αυτόν τον σκοπό, αφού διδάσκονται τεχνικές και μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εχθρικοί πιλότοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εν λόγω μοίρα χρησιμοποιεί F-35 ως την κύρια πλατφόρμα μαχητικών της, επιτρέποντας στους πιλότους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας να εκπαιδεύονται εναντίον απειλών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth), όπως τα κινεζικά μαχητικά J-20 ή τα ρωσικά Su-57. 

Αυτές τις μέρες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ο ταξίαρχος Trey Rawls έγινε ο πρώτος επιτιθέμενος πιλότος (aggresson pilot) μαχητικού πέμπτης γενιάς. Αυτός ο Αμερικανός πιλότος ανήκει στην 65η Επιτιθέμενη Μοίρα και πετά F-35 Lightning II. 

"Εξαιτίας της αναπτυσσόμενης απειλής που θέτουν οι κινεζικές αναπτύξεις πέμπτης και έκτης γενιάς, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία μερίδα των καθημερινών μας αεροσκαφών πέμπτης γενιάς σε κάποιες βάσεις για να αναπαράγουμε τις δυνατότητες πέμπτης γενιάς του εχθρού," δήλωσε ο Μαρκ Κέλι, διοικητής όλης της αμερικανικής διοίκησης εναέριας μάχης, κατά την επανεργοποίηση της 65ης μοίρας. "Ακριβώς επειδή είναι μία σοβαρή απειλή, όταν αναπαριστούμε τον εχθρό πέμπτης γενιάς, πρέπει να το κάνουμε επαγγελματικά. Αυτό σημαίνει aggressor."

Η εναέρια πλατφόρμα του F-35 επιτρέπει στην 65η Επιτιθέμενη Μοίρα να προσαρμόσει το jet για να αναπαριστά τα επιθυμητά εχθρικά αεροσκάφη μέσω προγραμματισμένου υλισμικού αποστολών. Οι ειδικοί στην μοίρα ρυθμίζουν αυτές τις παραμέτρους με την βοήθεια κατασκοπευτικών δεδομένων. 

GALLERY

J-20
Πρώτος επιτιθέμενος πιλότος (aggressor pilot) πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ - Trey Rawls
Πρώτος επιτιθέμενος πιλότος (aggressor pilot) πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ - Trey Rawls
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ