ΗΠΑ

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία η απαγγελία ή μη κατηγοριών στον Τραμπ για παρέμβαση στις εκλογές του 2020

Στην τελική ευθεία φέρεται να βρίσκεται η διαδικασία για απαγγελία ή μη κατηγοριών στον Ντόναλντ Τραμπ για παρέμβαση στις εκλογές του 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, το ειδικό δικαστήριο της Ατλάντα που διερευνά εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του παραβίασαν το νόμο στις προσπάθειές τους να ανατρέψουν τις εκλογές του 2020, ολοκλήρωσε το έργο του.

Τα ειδικά δικαστήρια της Τζόρτζια δεν είναι εξουσιοδοτημένα να εκδίδουν κατηγορίες. Ωστόσο, η επιτροπή θα εκδώσει μια τελική έκθεση που χρησιμεύει ως μηχανισμός για την ειδική δικαστική επιτροπή για να προτείνει εάν η εισαγγελέας της κομητείας Fulton, Φάνι Γουίλις, θα πρέπει να ασκήσει δίωξη στην έρευνα για την παρέμβαση στις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Γουίλις έχει ήδη περάσει περισσότερο από ένα χρόνο ψάχνοντας για τον Τραμπ και τους συνεργάτες του, ξεκινώντας την έρευνά της στις αρχές του 2021, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση μιας κλήσης τον Ιανουάριο στην οποία ο Τραμπ πίεσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ να «βρει» τις ψήφους που απαιτούνται για να κερδίσει την πολιτεία στις προεδρικές εκλογές.

Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνά της επεκτάθηκε πέρα από την τηλεφωνική κλήση του Τραμπ στον Ράφενσπεργκερ, συμπεριλαμβάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία από νομοθέτες της πολιτείας, προσπάθειες από μη εξουσιοδοτημένα άτομα να έχουν πρόσβαση σε εκλογικά μηχανήματα σε μια κομητεία της Τζόρτζια και απειλές και παρενοχλήσεις κατά των εργαζομένων των εκλογών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...