ΗΠΑ

"Καταπέλτης" το FBI για το TikTok: Γιατί αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Σε δηλώσεις του προς βουλευτές των ΗΠΑ την Τρίτη, ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, υπογράμμισε τις μεγάλες ανησυχίες της υπηρεσίας του αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, σε σχέση με μια πιθανή συμφωνία που θα επέτρεπε στην κινεζική εφαρμογή TikTok να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών εξέφρασε τις ανησυχίες της στην Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εξετάζει τη συμφωνία, όπως εξήγησε ο Wray στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια ακρόασης για απειλές κατά των ΗΠΑ.

Συλλογή δεδομένων ή και έλεγχο λογισμικού από την Κίνα φοβάται το FBI για το TikTok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχουμε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, προφανώς από την πλευρά του FBI, σχετικά με το TikTok. Αυτές οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει η κινεζική κυβέρνηση για να ελέγξει τη συλλογή δεδομένων από εκατομμύρια χρήστες ή να ελέγξει τον αλγόριθμο συστάσεων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες επιρροής εάν το επιλέξουν ή για τον έλεγχο λογισμικού σε εκατομμύρια συσκευές», είπε ο Wray.

Αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει μια πρόταση που θα επιτρέψει στο TikTok να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ υπό την ιδιοκτησία της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance Ltd. Η συμφωνία θα κατευθύνει όλη την κίνηση χρηστών στις ΗΠΑ μέσω διακομιστών που διατηρεί η Oracle Corp., με τον κολοσσό των βάσεων δεδομένων που εδρεύει στις ΗΠΑ να ελέγχει τους αλγόριθμους της εφαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για το TikTok είναι πιθανό να επιτρέψει τη διαρροή δεδομένων των ΗΠΑ στην Κίνα. Οι χρήστες του TikTok θα εξακολουθούσαν να κινδυνεύουν από έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων σε πειρατεία και κατασκοπεία από την Κίνα, ακόμη και αν η κυβέρνηση Μπάιντεν πετύχει τη συμφωνία ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να γλιτώσει την πλατφόρμα από την πλήρη απαγόρευση των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ