ΗΠΑ

Ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι οι αμερικανικές ικανότητες "ξεθωριάζουν"

Ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η ισχύς της στρατιωτικής αποτρεπτικής δύναμης της Αμερικής «ξεθωριάζει» και ότι η Αμερική μπορεί να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εμπλοκή.

«Αυτή η κρίση στην Ουκρανία στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αυτή είναι απλώς η προθέρμανση», δήλωσε ο Ναύαρχος του Ναυτικού Τσαρλς Ρίτσαρντ, διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Συντακτική Επιτροπή της WSJ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κάτι μεγάλο έρχεται. Και δεν πρόκειται να περάσει πολύς καιρός μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί για πολύ καιρό».

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ, τα πράγματα χειροτερεύουν. «Καθώς αξιολογώ το επίπεδο αποτροπής μας κατά της Κίνας, το πλοίο βυθίζεται αργά. Βυθίζεται αργά, αλλά βυθίζεται, καθώς ουσιαστικά βάζουν την ικανότητα στο πεδίο πιο γρήγορα από εμάς», είπε.

Ο Ναύαρχος Ρίτσαρντ σημείωσε ότι η Αμερική διατηρεί ένα πλεονέκτημα στα υποβρύχια - «ίσως το μόνο αληθινό ασύμμετρο πλεονέκτημα που έχουμε ακόμα» - αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να διαβρωθεί εκτός κι αν η Αμερική επιταχύνει τον ρυθμό «επιλύοντας τα προβλήματα συντήρησής μας, ξεκινώντας τις νέες κατασκευές». Η κατασκευή τριών υποβρυχίων ταχείας επίθεσης κατηγορίας Βιρτζίνια το χρόνο θα ήταν ένα καλό επίπεδο για να ξεκινήσει.

Εν τω μεταξύ, η Αμερική πιάστηκε πλατυποδία πέρυσι όταν η Κίνα δοκίμασε έναν υπερηχητικό πύραυλο που πέταξε σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι το Πεκίνο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο οποιαδήποτε πόλη ή εγκατάσταση των ΗΠΑ - ίσως χωρίς καν να εντοπιστεί.

Η εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τις στρατιωτικές αδυναμίες των ΗΠΑ διατρέχει τον κίνδυνο να ενθαρρύνει τους αντιπάλους να τις εκμεταλλευτούν. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα είναι να σκύβει μπροστά με τυφλή εφησυχασμό μέχρι να εισβάλει η Κίνα στην Ταϊβάν ή να λάβει κάποια άλλη ενέργεια που βλάπτει τα συμφέροντα ή τους συμμάχους των ΗΠΑ, επειδή το Πεκίνο πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι 'αυτό.

«Παλιότερα ξέραμε πώς να κινούμαστε γρήγορα και έχουμε χάσει την τέχνη αυτού», είπε ο Ρίτσαρντ, ο οποίος λέει ότι οι στρατιωτικές συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν «για το πώς θα μετριάσουν την υποτιθέμενη ενδεχόμενη αποτυχία μας να συμβαδίσουμε όταν πρόκειται για βαλλιστικά υποβρύχια, βομβαρδιστικά ή όπλα μεγάλης εμβέλειας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ