ΗΠΑ

ΗΠΑ: Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας «γελοιοποιούν» το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας «γελοιοποιούν» το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατήγγειλε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Η διπλωμάτης κατηγόρησε, χωρίς να τις κατονομάσει, την Κίνα και τη Ρωσία που έχουν δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ, «δύο μέλη αυτού του Συμβουλίου, ότι παρείχαν στη Βόρεια Κορέα προστατευτική κάλυψη» και ότι «ενέδωσαν για να δικαιολογήσουν τις επανειλημμένες παραβιάσεις της Βόρειας Κορέας και να της επιτρέψουν να γελοιοποιήσει το Συμβούλιο» Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Βόρεια Κορέα παραβιάζει πολλά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών με το πρόσφατο μπαράζ εκτοξεύσεων πυραύλων, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να συνεδριάσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει τις ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ.

«Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες», δήλωσε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στο δίκτυο MSNBC σε συνέντευξή της την Πέμπτη. «Παραβιάζουν πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...