ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Ο "γιατρός" του Ερντογάν! Τούρκοι εθνικιστές φιλοξενούνται σε μυστικό διαμέρισμα του Δρ. Οζ στις ΗΠΑ

Ο Δρ. Μεχμέτ Οζ είναι ιδιοκτήτης ενός άγνωστου διαμερίσματος στο Νιου Τζέρσεϊ, στο οποίο στεγάζονται στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι συνδέονται με ομάδες που αρνήθηκαν την εθνοκάθαρση που συνέβη στα χρόνια διαμόρφωσης του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Ήταν αδύνατο να εξακριβωθεί εάν ο Οζ έλαβε πληρωμές ενοικίου από το διαμέρισμα, καθώς ούτε ο ίδιος ούτε οι ενοικιαστές του απάντησαν σε επανειλημμένα αιτήματα για σχόλια, γράφει η Daily Beast.

Αυτό που ήταν δυνατό να εξακριβωθεί είναι ποιοι είναι αυτοί οι ένοικοι: ένα ζευγάρι φαινομενικά μακροχρόνιων φίλων που εμπλέκονται βαθιά στον τουρκικό εθνικιστικό ακτιβισμό και συνδέονται με ομάδες που έχουν πολεμήσει για να εμποδίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων στην τουρκική επικράτεια κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ίδιος ο Οζ αρνήθηκε να χαρακτηρίσει ως γενοκτονία, παρά τη συναίνεση μεταξύ αξιοσέβαστων ιστορικών.

Έγγραφα που κατατέθηκαν στο Γραφείο Φιλανθρωπικών Οργανώσεων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δείχνουν ότι η Necmiye Kacaroglu ανέφερε τη συγκυριαρχία ως προσωπική της διεύθυνση πέρυσι, όταν συνίδρυσε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται Ataturk's Heritage - με το όνομα Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον αμφιλεγόμενο ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού έθνους. Τα αρχεία ψηφοφόρων στο Νιου Τζέρσεϊ δείχνουν ότι ο σύζυγός της χρησιμοποιεί το διαμέρισμα ως διεύθυνση τουλάχιστον από το 2014 και η νομική μηχανή αναζήτησης LexisNexis τοποθετεί τόσο αυτούς όσο και τα ενήλικα παιδιά τους σε αυτήν την τοποθεσία.

Εκτός από πολλές φωτογραφίες της ίδιας και του συζύγου της με την οικογένεια Οζ σε ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις, η σελίδα της Kacaroglu στο Facebook είναι γεμάτη με εικόνες του Ατατούρκ.

Στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Kacaroglu έχει προσωπικά επαναλάβει πολλές από τις γραμμές της τουρκικής κυβέρνησης, κατηγορώντας τους Αρμένιους για τη δολοφονία Τούρκων στρατιωτών από βρετανικά στρατεύματα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και μοιράζοντας άρθρα που διαμαρτύρονται για τα αιτήματα των Αρμενίων για την τουρκική αναγνώριση των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν εναντίον τους.

Η Kacaroglu είναι επίσης επί μακρόν μέλος και πρόσφατη υποψήφια για την προεδρία του Amerika Türk Kadınlar Birliği, ή του Τουρκικού Γυναικείου Συνδέσμου της Αμερικής. Αυτή η ομάδα με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι μία από τις οργανώσεις που αποτελούν τη Συνέλευση των Τουρκοαμερικανικών Ενώσεων. Η ATAA σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με πληροφορίες κατόπιν εντολής του τότε Τούρκου πρέσβη, για να αντιμετωπίσει την αντιληπτή αρμενική επιρροή στην αμερικανική πολιτική. Η ATAA είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες ομάδες άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων της χώρας, έχοντας οδηγήσει σε μηνύσεις και εκστρατείες πίεσης για να αποτρέψουν τα σχολεία των ΗΠΑ από το να διδάσκουν στην ιστορία για τις φρικαλεότητες. Η ιστοσελίδα του διαθέτει μια προεξέχουσα καρτέλα με την ένδειξη «Αρμενικό ζήτημα», η οποία συνδέεται με πολλές σελίδες που επιτίθενται εναντίον Αρμενίων και αρνούνται την έκταση των δολοφονιών και την τουρκική ενοχή.

Η σχέση του Οζ με την Τουρκία έχει γίνει σχεδόν τόσο άβολη όσο η ιστορία του στο Νιου Τζέρσεϊ. Κάποτε ο Οζ τόνισε με υπερηφάνεια την τουρκική του κληρονομιά και τη συγγένειά του με την πατρίδα των γονιών του, όπου έχει υπηκοότητα, υπηρέτησε στο στρατό και ψήφισε ακόμη και στις πρόσφατες εκλογές.

Οι συντηρητικοί επικριτές επιτέθηκαν στους δεσμούς του με την πατρίδα των γονιών του, ενώ αρμενικές ομάδες υποστήριξαν ότι η δουλειά του για την εν μέρει κρατική Turkish Airlines τον χαρακτηρίζει ως ξένο πράκτορα - ένα επιχείρημα που η καμπάνια του χαρακτήρισε «γελοίο». Ο ίδιος υποσχέθηκε να παραιτηθεί από την τουρκική υπηκοότητα εάν εκλεγεί για να αντικαταστήσει τον συνταξιούχο γερουσιαστή Pat Toomey (R-PA) αυτόν τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...