ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μπασκετμπολίστας έσωσε τη ζωή διαιτητή εν ώρα αγώνα - Δείτε βίντεο

Ήρωας σε ένα βράδυ έγινε στις ΗΠΑ ο Μάιλς Κόουπλαντ.

Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας που είναι πυροσβέστης στο επάγγελμα αγωνίζεται στους Toledo Glass City στην The Basketball League, μία μικρή λίγκα των ΗΠΑ, με παίκτες που είναι κατά το ήμισυ επαγγελματίες.
Ο Μάιλς σχόλασε και έτρεξε για να παίξει μπάσκετ στην ομάδα του. Κατά την ώρα του αγώνα όμως ο διαιτητής, ονόματι Τζον Σκάλι, έπεσε στο έδαφος χωρίς σφυγμό. Χωρίς να το σκεφτεί ο Μάιλς έτρεξε κοντά του και κατάλαβε ότι δεν έχει σφυγμό.

Του έκανε ΚΑΡΠΑ και τον έσωσε. Ο διαιτητής είχε πρόβλημα στην καρδιά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα υποβληθεί σε επέμβαση.
 

«Έδρασα ενστικτωδώς. Μου έκανε εντύπωση το πόσο γρήγορα άλλαξα τσιπάκι στο μυαλό μου, ειδικά από τη στιγμή που παίζαμε μπάσκετ. Αλλά όντας πυροσβέστης, δεν είσαι ποτέ εκτός δουλειάς ουσιαστικά. Πρέπει να προσέχεις τους πάντες γύρω σου και να τους φροντίζεις.

Ο κόσμος, πλέον, με κοιτάζει λίγο διαφορετικά, σαν να είμαι ήρωας. Προσπαθώ να το καταλάβω, αλλά στην τελική, απλά έκανε μία πράξη που έπρεπε να κάνω. Δεν νιώθω ότι έκανα κάτι ξεχωριστό. Ο κόσμος με βλέπει σαν ήρωα, αλλά εδώ δεν με βλέπω έτσι», είπε σχετικά ο μπασκετμπολίστας.

Ο διαιτητής είχε φραγμένη αρτηρία και λίγο έλειψε να πεθάνει στο παρκέ! Πάντως το παιχνίδι συνεχίστηκε και κέρδισε η ομάδα του Μάιλς ο οποίος θα βραβευτεί για την πράξη του

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...