ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Μπάιντεν: Έδωσε το "πράσινο φως" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας με 40 δισ. δολάρια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το Σάββατο το νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας ύψους σχεδόν 40 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της στρατιωτικής υποστήριξης λόγω της εισβολής της Ρωσίας, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Σεούλ για την πρώτη του σύνοδο κορυφής με τον νέο πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ, υπέγραψε επίσης νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης σε βρεφικά γάλατα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Πριν από λίγες ημέρες το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το Κογκρέσο και είχε προωθηθεί στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί από τον αμερικανό πρόεδρο.

Αυτό το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα ανθρωπιστικό κομμάτι, αλλά επίσης και ένα εξοπλιστικό. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε έγκριση και από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολ. ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισεκ. δολάρια θα δοθούν εξάλλου για να διασφαλιστεί "η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών".

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όμως ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητούσε εδώ και πολλές εβδομάδες μια σημαντική τροποποίηση στον προϋπολογισμό ώστε να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ