ΗΠΑ

Κυβερνοεπιθέσεις: Αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων δίνουν οι ΗΠΑ για την ρωσική ομάδα χάκερς Conti

Αμοιβή που φτάνει τα 15 εκατ. δολάρια προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για όποιον μπορεί να προσφέρει πληροφορίες που θα εκθέτουν τη δράση της ρωσικής ομάδας χάκερς Conti Group, που εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από πολλές περιπτώσεις εκβιαστικών επιθέσεων διεθνώς για την απόσπαση χρηματικών λύτρων.

Το FBI υπολογίζει πως πάνω από 1.000 θύματα της ομάδας έχουν αναγκαστεί να καταβάλουν πάνω από 150 εκατ. δολάρια για λύτρα σαν αποτέλεσμα κυβερνοεπιθέσεων που έχουν υποστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Conti Group: Καταζητείται, δίνεται αμοιβή

Η προσφερόμενη αμοιβή αφορά 10 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό της ταυτότητας ή της τοποθεσίας των ηγετών της ομάδας και 5 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη οποιουδήποτε μέλους της ομάδας.

Η ομάδα εμπλέκεται εσχάτως και στα πολιτικά παιχνίδια του πολέμου, καθώς έχει δεσμευτεί να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου για τα μέτρα τους κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Εάν οποιοσδήποτε αποφασίσει να οργανώσει κάποια κυβερνοεπίθεση ή πολεμικές δραστηριότητες κατά της Ρωσίας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να απαντήσουμε πλήττοντας στρατηγικής σημασίας υποδομές του εχθρού» είχε αναφέρει η Conti σε δήλωση του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ