ΗΠΑ

ΗΠΑ: Τον έβαλαν φυλακή γιατί τον μπέρδεψαν με καταζητούμενο

Όταν ο λευκός Σέιν Μπράουν διέπραττε το αδίκημα για το οποίο καταζητείται, ο μαύρος Σέιν Μπράουν δεν είχε καν γεννηθεί. Και όμως έγινε και αυτό. Η αστυνομία τον συνέλαβε επειδή είχε το ίδιο όνομα με τον καταζητούμενο και τον έκλεισε φυλακή.

Ο 25χρονος μαύρος Σέιν Μπράουν βρισκόταν σε ένα πάρκινγκ στην κομητεία Κλαρκ στο Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ, όταν ένα περιπολικό τον πλησίασε και του ζήτησε το δίπλωμα του. Ο Σέιν αρνήθηκε και οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν.

Στο τμήμα, τα κομπιούτερ της αστυνομίας έδειξαν ότι ένας Σέιν Μπράουν είναι καταζητούμενος χρόνια τώρα για ένα κακούργημα αλλά και για οπλοκατοχή. Η αστυνομικοί πίστεψαν ότι έπιασαν «λαβράκι» και η προσαγωγή έγινε σύλληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μαύρος Σέιν Μπράουν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης της κομητείας. Μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι δεν έχει καταδικαστεί ποτέ του για κανένα κακούργημα και ότι ποτέ δεν είχε στην κατοχή του όπλο.

Ζητά 500.000 δολάρια

Πέρασε 6 μερόνυχτα στο κέντρο κράτησης και όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί η υπόθεση της αποφυλάκισης του με εγγύηση, ο Σέιν ξέσπασε στο δικαστήριο. Τους είπε ότι κρατάνε λάθος άνθρωπο και ότι για το κακούργημα που τον κατηγορούν και το οποίο έγινε το 1984, εκείνος δεν είχε γεννηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δικαστής πείστηκε και ζήτησε λεπτομερέστερη εξέταση του φακέλου του. Τελικά προέκυψε ότι ο μαύρος Σέιλ Μπράουν δεν είχε καμία σχέση με τον Σέιν Μπράουν που καταζητεί η αστυνομία.

Εκείνος είναι λευκός, ψηλότερος, με καστανά μαλλιά και μπλε μάτια. Ο 25χρονος δεν το άφησε να περάσει έτσι. Ήδη έχει καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα αλλά και στο κέντρο κράτησης και ζητάει αποζημίωση 500.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ