ΗΠΑ

Αναποδιά στην αναποδιά: Οδική βοήθεια προκάλεσε ζημιά 25.000 ευρώ σε ηλεκτρικό

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ίσως χρειαστεί να βάλει ο ιδιοκτήτης μιας αμιγώς ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E, λόγω μιας βλάβης που προκάλεσε στην μπαταρία του αυτοκινήτου το όχημα οδικής βοήθειας που κλήθηκε να τη ρυμουλκήσει.

Ειδικότερα, ο οδηγός ταξίδευε από τον Καναδά στη Φλόριντα των ΉΠΑ, όταν αναγκάστηκε να σταθμεύσει το όχημα του στην άκρη του δρόμου, εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας.

Αφού κάλεσε το τμήμα οδικής βοήθειας της εταιρείας, Ford Assistance, η Mach-E ρυμουλκήθηκε στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία της εταιρείας, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια που κατέστησαν αναγκαία την ακινητοποίηση του οχήματος.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ιδιοκτήτη, η παρεχόμενη υπηρεσία της οδικής βοήθειας δεν ήταν η ενδεδειγμένη μ’ αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά στην μπαταρία. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 28.000 δολάρια (περίπου 25.000 ευρώ), και το εντυπωσιακό είναι ότι ουδείς δείχνει πρόθυμος να το επωμιστεί.

Όπως προσθέτει ο οδηγός, οι άνθρωποι της οδικής βοήθειας υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα κατά τη διάρκεια πρόσδεσης της Mach-E πριν γίνει φόρτωσή της στην πλατφόρμα. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί διαρροή στην μπαταρία του αυτοκινήτου, κάτι που συνεπάγεται βλάβη στο σύστημα ψύξης.

Αναλυτικότερα, κατά τη πρόσδεση της Mach-E με το όχημα της οδικής βοήθειας, οι άνθρωποι της Ford Assistance δεν χρησιμοποίησαν τις ειδικές εγκοπές που φέρει το αυτοκίνητο για τη ρυμούλκησή του, αλλά χρησιμοποίησαν κάποιες εσοχές στο πλαίσιο της μπαταρίας.

Ως ελαφρυντικό για τους εργαζομένους της Ford Assistance ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η απειρία τους πάνω σε σχετικές περιπτώσεις, δεδομένης της μικρής (προσώρας) δημοτικότητας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στον αντίποδα, τα εγχειρίδια των ηλεκτρικών παρέχουν σαφή πληροφόρηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ρυμούλκηση. Μια ματιά, λοιπόν, εγχειρίδιο ίσως θα τους γλίτωνε από τους μπελάδες που ενδέχεται να βρεθούν.

https://twitter.com/MachEForum/status/1484185187063939072?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484185187063939072%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsauto.gr%2Fnews%2Fodiki-voithia-prokalese-zimia-25-000-evro-sti-bataria-ilektrikou%2F

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ