ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Στα Tάρταρα ξανά η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν – Στο 43% σε νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε παναμερικανικό επίπεδο στις 19 και 20 Ιανουαρίου και μόλις το 43% των ερωτηθέντων εγκρίνουν την απόδοση του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, του Τζο Μπάιντεν, στην άσκηση των καθηκόντων του, κάτι που αποτυπώνει τη δημοτικότητά του.

Από την άλλη μεριά, το ποσοστό που αποδοκιμάζει την προεδρία Μπάιντεν, ανέρχεται στο 52% ενώ το υπόλοιπο 5% των ερωτηθέντων δεν ήταν σίγουροι για να διατυπώσουν κάποια γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να είναι σε πτωτική πορεία καθώς στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, το ποσοστό αποδοχής του προέδρου των ΗΠΑ είχε καταγραφεί στο 45%, με το ποσοστό αρνητικής γνώμης να έχει καταγραφεί στο 50%.

Η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν άρχισε να μειώνεται στα μέσα Αυγούστου, καθώς οι θάνατοι από την COVID-19 αυξήθηκαν σε όλη την αμερικανική επικράτεια και η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση στο Αφγανιστάν κατέρρευσε. Μέχρι τότε, είχε διατηρηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, όταν ο ίδιος βρισκόταν στον Λευκό Οίκο τους πρώτους μήνες της θητείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία και στους Δημοκρατικούς

Στο Δημοκρατικό Κόμμα υπάρχουν ανησυχίες καθώς η συνεχιζόμενη μείωση της δημοτικότητας του Μπάιντεν κλιμακώνει το ενδεχόμενο απώλειας των οριακών πλειοψηφιών, που έχουν στα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου, στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο είτε της Βουλής των Αντιπροσώπων είτε της Γερουσίας, τότε το ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί η νομοθετική ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν είναι αρκετά σοβαρό.

Σε μία σπάνια συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Μπάιντεν παραδέχτηκε τον εκνευρισμό των Αμερικανών κατά τη συμπλήρωση του πρώτου έτους άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του. Ωστόσο δεσμεύτηκε να κάνει πρόοδο στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων από την πανδημία μέχρι τον πληθωρισμό, που κατέγραψε υψηλό σχεδόν 40 ετών τον Δεκέμβριο, καθώς η παγκόσμια υγειονομική κρίση προκάλεσε πρόβλημα δυσλειτουργίας στις αλυσίδες εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ