ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Δισεκατομμυριούχος προβλέπει την «οικονομική εκθρόνιση» των ΗΠΑ και τη...«νίκη» της Κίνας

Τίτλοι τέλους για την οικονομική ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών, με την Κίνα να την ξεπερνά, σύμφωνα με Αμερικανό δισεκατομμυριούχο.

Ο Ρέι Ντάλιο, επενδυτής και διαχειριστής της μεγαλύτερης εταιρείας hedge-fund στον κόσμο, Bridgewater Associates από το 1985, προβλέπει την ήττα των ΗΠΑ στον διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό.

Η Κίνα κερδίζει τον «πόλεμο» καθώς «ο ρυθμός ανάπτυξής της σε ''χαλαρό'' επίπεδο είναι περίπου διπλάσιος από τον ρυθμό ανάπτυξης του δυτικού κόσμου όταν ''καλπάζει''» κατά τον 72χρονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δισεκατομμυριούχος προέβλεψε επίσης ότι η κινεζική οικονομία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε μέγεθος και σύντομα θα γίνει πολύ πιο ισχυρή.

«Η Κίνα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη πληθυσμιακά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, αν το κατά κεφαλήν εισόδημά της ήταν το μισό του μεγέθους της, η οικονομία στο σύνολό της θα ήταν διπλάσια. Λοιπόν, ναι, το περιβάλλον όπου η Κίνα κερδίζει τις ΗΠΑ, είναι πολύ ρεαλιστικό και ενισχύεται με αρκετούς τρόπους» επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Πάντως, ο επιχειρηματίας σε συνέντευξή του στο CNBC εκνεύρισε την Κίνα, όταν συνέκρινε το Πεκίνο με έναν «αυστηρό γονέα», αναφερόμενος στο ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν και διευκρίνισε πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...