ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Συνεργασία Αμερικανικού Πενταγώνου-BAE Systems για νέα GPS κατά των παρεμβολών

Το Πεντάγωνο έκανε άλλη μια παραγγελία 315 εκατομμυρίων δολαρίων στην BAE Systems για μονάδες GPS που χρησιμοποιούν νέα ανντίμετρα κατά των παρεμβολών. Αυτό είναι επιπλέον της σύμβασης των 325 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέθεσε στην εταιρεία ο Οργανισμός Άμυνας Logistics των ΗΠΑ τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της συμφωνίας στα 640 εκατομμύρια δολάρια.

Η αγορά αναμένεται να βοηθήσει στη διανομή πιο ικανών κοινών μονάδων GPS στα στρατεύματα, είτε σε φορητή μορφή είτε ενσωματωμένα σε οχήματα, αεροσκάφη και πυρομαχικά.

Οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ανώτερο σήμα GPS M-Code, το οποίο είναι πιο ακριβές και έχει δυνατότητες κατά των παρεμβολών και κατά της δημιουργίας ψεύτικων IP (anti-spoofing) και είναι διαθέσιμο μόνο στον στρατό.

Η προέλευση της τεχνολογίας κατά της παρεμβολών GPS μπορεί να αναχθεί στον Ψυχρό Πόλεμο, ιδίως στην τεχνολογία ραντάρ, στην οποία οι ερευνητές επινόησαν έξυπνους τρόπους για να εξασφαλίσουν ότι τα ραντάρ τους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Τεχνολογία κατά των παρεμβολών

Οι νέες συσκευές κατά των παρεμβολών θα ενισχύσουν την κινητικότητα των στρατευμάτων σε ευαίσθητες περιοχές.

Η νέα τεχνολογία προστατεύει τους δέκτες GPS από σκόπιμη εμπλοκή και παρεμβολές. Το σήμα GPS είναι αδύναμο από τη στιγμή που φτάνει στην επιφάνεια της Γης και είναι ευάλωτο στο να υπερισχύσει από ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) υψηλότερης ισχύος.

Η σύγχρονη μάχη έχει μεταμορφωθεί με την τεχνολογία GPS. Οι στρατιωτικές ομάδες βασίζονται στη δορυφορική τεχνολογία για ακριβή εντοπισμό θέσης και επικοινωνίες σε τακτική βάση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να αναβαθμίσουν την υποδομή τους κατά των παρεμβολών σε συνεργασία με την BAE Systems

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...
Εθνικά θέματα 0

Νέα ειδικού τύπου αμυντική προσέγγιση με την Γαλλία! Η ελληνική διπλωματία στρέφεται στο Παρίσι για βοήθεια στις τουρκικές προκλήσεις μετά το άδειασμα από ΗΠΑ

Αφορμή η επίσκεψη του Υπουργού άμυνας στο Παρίσι για την συμφωνία παραλαβής με τις Φρεγάτες Belhara