ΗΠΑ

Κι εδώ γελάνε! Υποψήφιος και στις προεδρικές εκλογές το 2024 ο Μπάιντεν!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος και το 2024, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Αυτή είναι η πρόθεσή του», είπε η Ψάκι στους δημοσιογράφους.

Ο Μπάιντεν υπέστη πτώση στα ποσοστά αποδοχής του τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ABC και την Washington Post, η φθίνουσα αποδοχή του Μπάιντεν ενισχύει σοβαρά τις ελπίδες των Ρεπουμπλικανών να ανατρέψουν τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβαρύνοντας τους Δημοκρατικούς ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του επόμενου έτους.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι μόλις το 38% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων εγκρίνει την απόδοση του Μπάιντεν ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σύγκριση με το 57% που την αποδοκιμάζει.

Σχεδόν οι μισοί (48%) δήλωσαν ότι αποδοκιμάζουν έντονα την απόδοση του Μπάιντεν ως προέδρου, σε σύγκριση με μόλις το 19% που δήλωσε ότι εγκρίνει έντονα.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πριν από δύο εβδομάδες διαπίστωσε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα νικούσε τον Μπάιντεν εάν διενεργούνταν σήμερα νέες προεδρικές εκλογές.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το Emerson College Polling, έδειξε ότι ο Τραμπ προηγείται του διαδόχου του με δύο μονάδες, 45% έναντι 43%, σε έναν υποθετικό προεδρικό επαναληπτικό αγώνα.

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί πολλές φορές ότι θα είναι υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο ξανά το 2024, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Τραμπ είπε ότι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να τον εμποδίσει να είναι υποψήφιος θα ήταν «μια κακή κλήση από έναν γιατρό ή κάτι τέτοιο».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News, ο Τραμπ είπε ότι έχει ήδη αποφασίσει σχετικά με την εκστρατεία του 2024, αλλά δεν μπορούσε να δηλώσει ρητά τις προθέσεις του λόγω ζητημάτων «χρηματοδότησης εκστρατείας».

Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να υποβάλει άλλη μια υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε: «Γνωρίζω την απάντησή μου, αλλά δεν μπορώ να την αποκαλύψω ακόμα γιατί αυτό έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και οτιδήποτε άλλο. Αλλά ξέρω απολύτως την απάντησή μου. Θα πάμε πολύ καλά και ο κόσμος θα είναι πολύ χαρούμενος».

Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox News, ο Τραμπ περιέγραψε την περίοδο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο ως «την πιο ντροπιαστική και ταπεινωτική περίοδο στην ιστορία της χώρας μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ