ΗΠΑ

Μπέζος: Το "έριξε" στις φιλανθρωπίες μετά την παραίτηση από την Amazon–Πού δώρισε 600 εκατ. δολάρια

Στις φιλανθρωπίες το γύρισε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της AmazonΤζεφ Μπέζος, ο οποίος μετά την παραίτησή του -τον Ιούλιο- από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχει προχωρήσει σε δωρεές συνολικού ύψους 600 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το newmoney.gr 57χρονος δισεκατομμυριούχος προχώρησε σε δωρεά 100 εκατ. στο Ίδρυμα Ομπάμα, η μεγαλύτερη χορηγία που έχει λάβει μέχρι σήμερα η φιλανθρωπική οργάνωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μερικές ημέρες πριν την πραγματοποίηση της 11 λεπτών πτήσης της Blue Origin στο διάστημα, ο μεγιστάνας είχε ανακοινώσει δωρεά 200 εκατ. δολαρίων.

Μέρες πριν ολοκληρώσει την πτήση 11 λεπτών στο διάστημα μέσω της εταιρείας του Blue Origin, ο Bezos ανακοίνωσε δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Smithsonian National Air and Space Museum, με το μεγαλύτερο μέρος να προορίζεται για την ίδρυση του Bezos Learning Center.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το ταξίδι ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον Βαν Τζόουνς ιδρυτή της Dream Corps, και στον σεφ Χοσέ Αντρές, συνιδρυτή του World Central Kitchen, το οποίο βοηθά στη διατροφή των ανθρώπων σε περιοχές που έχουν πληγεί από την καταστροφή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στα 209,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ