ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Σχέδιο MOSSAD και CIA βλέπουν οι Τούρκοι για την ανατροπή του Ερντογάν-Ο Μπόλτον συνέδεσε τις κυρώσεις με τον Τούρκο πρόεδρο

Για πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους και γραφειοκράτες το μέγα πρόβλημα στην σημερινή Τουρκία είναι ο Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν, λανθασμένα, ως την μοναδική πηγή του κακού.

Ένας από αυτούς είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τ.Μπόλτον.  

“Οι κυρώσεις στην Τουρκία που απορρέουν από το ζήτημα των S-400 θα μπορούσαν να αρθούν εάν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του στις επόμενες εκλογές”, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Μπόλτον.

Πρόκειται όμως για την κορυφή του παγόβουνου αφού ο τουρκικός τύπος κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ για σχέδιο πτώσης του Ερντογάν και ελέγχου της χώρας.

Η όλη προσπάθεια κατά τους Τούρκους αφορά το  “ σχέδιο “2023”, με την διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχολογικών επιχειρήσεων με το όνομα Turkish Democracy Project, η οποία ιδρύθηκε με εβραϊκό κεφάλαιο, υπό την ηγεσία της UANI, που παραπέμπει σε πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, έχει αποκρυπτογραφηθεί.

"Αποδείχθηκε ότι η πλατφόρμα ανέλαβε δράση για να ανατρέψει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2023.

Τα βέβαια βήματα της Τουρκίας προς τους στόχους της υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναστατώνουν τους εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους.

Παρά τις προσπάθειές τους, διεθνείς οργανισμοί που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά αυτή τη φορά ενώθηκαν κάτω από μια στέγη και ανέλαβαν δράση”, γράφει μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

Η SABAH μάλιστα αποκαλύπτει ότι δήθεν “αποκρυπτογράφησε το σχέδιο δεξαμενής σκέψης και της πλατφόρμας ψυχολογικών επιχειρήσεων του Turkish Democracy Project (TDP)”.

Το πρώτο βήμα του σχεδίου, κατά τους Τούρκους πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόκειται για το “Τουρκικό Πρόγραμμα Δημοκρατίας”, το οποίο δημιουργήθηκε για να λύσει την πολιτική και οικονομική κρίση στην Τουρκία στις 23 Ιουνίου 2021, με τη συμβολή ανθρώπων με γραφειοκρατικό υπόβαθρο και πληροφορίες, μέλη της FETÖ, που ανήκουν στις οργανώσεις με την ονομασία UANI, CEP και JFK, που δρουν στις Η.Π.Α..

Το κοινό χαρακτηριστικό των ονομάτων σε αυτούς τους τρεις οργανισμούς think-tank και των ιδρυτών του TDP είναι ότι αποτελούνται από άτομα που έχουν εργαστεί στους τομείς της πολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής και των πληροφοριών στις ΗΠΑ, και έχουν συμμετάσχει σε μηχανισμούς λήψης αποφάσεων .

Αξιοσημείωτο είναι ότι 7 μέλη, μεταξύ των οποίων και ο Τζον Μπόλτον, που είναι στο συμβούλιο του TDP, μαζί με την Φράνσις Τάουνσεντ, τον πρώην υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας και τον Τζεμπ Μπους, πρώην Κυβερνήτη της Φλόριντα, είναι επίσης στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του TDP.

Η διοικητική δομή του TDP αποτελείται από έναν πρόεδρο, ένα  συμβούλιο 9 ατόμων και έναν ανώτερο σύμβουλο.

Αυτός είναι ο Μαρκ Ντ. Γουάλας, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Λίστα με τα ονόματα του THINK TANK για την Τουρκία:

Πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζόζεφ Λίμπερμαν, πρώην γραμματέας του Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφαλείας Φράνσις Τάουνσεντ, Σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, αδελφός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, πρώην Κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, πρώην σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ντέιβιντ Λ. Φίλιπς, ο πρώην εμπειρογνώμονας της CIA για το Ιράν Norman T. Roule, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της CIA Robert G. Richer, πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, ο πρώην Πρέσβης Alejandro D. Wolff, Ιταλία πρώην ΗΠΑ και ο Ισραηλινός Πρέσβης Giulio Terzi di Sant'Agata, σύμβουλος και αναλυτής Diliman Abdulkader, και η μάνατζερ Madeleine Joelson”, καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Όλοι αυτοί φέρονται από το σημερινό καθεστώς Ερντογάν να εργάζονται για να επαναφέρουν την δημοκρατία στην Τουρκία, και υλοποιούν σχεδιασμούς και δράσεις κατά του καθεστώτος της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω αναφέρουν ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που χρηματοδοτούν αντι-ερντογανική προπαγάνδα από ΜΜΕ που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ (Ahval, Al-Monitor και The Jerusalem Post), οι οποίες συνδέονται με την οργάνωση FETÖ.

Οι Τούρκοι ισλμοεθνικιστές βλέπουν βέβαια μόνο αυτοί, "κείμενα, σχόλια και αναφορές, που ανταποκρίνονται όντως στην τουρκική πραγματικότητα, δήθεν ως προπαγάνδα για να δημιουργηθεί “μια αρνητική εικόνα για την Τουρκία και τον Ερντογάν”.

Φυσικά δεν αναφέρουν οι “γείτονες’ ότι το καθεστώς τους έχει φτιάξει μια ολόκληρη λίστα με πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, ιστοσελίδες, κά τα οποία θεωρεί ως “εχθρικά” για την χώρα, δημιουργώντας συνθήκες μονομερούς ενημέρωσης.

Το τέλος όλων αυτών των καθεστώτων πάντως είναι γνωστό καθώς και ο τρόπος που “πέφτουν”, μόνο που στην Τουρκία υπενθυμίζουμε ότι και ο Ερντογάν να φύγει από την εξουσία, το κόμμα του θα συνεχίσει να ελέγχει μεγάλο μέρος των Τούρκων, ενώ η οποιαδήποτε μετάβαση εξουσίας θα επιφέρει χάος ακόμα και εμφύλιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ