ΗΠΑ

Κολοράντο: Σκύλος έχασε ένα πόδι και περπατά σαν άνθρωπος

Ο Dexter δεν είχε κλείσει καν το 1 έτος όταν ξέφυγε από την αυλή των ιδιοκτητών του στο Ouray του Κολοράντο για να ακολουθήσει μια μυρωδιά. Εστιάζοντας στον στόχο του, το κουτάβι έπεσε κατά λάθος μπροστά από ένα κινούμενο φορτηγό και χτυπήθηκε αρκετά άσχημα. Ευτυχώς, τον βρήκε λίγα λεπτά αργότερα ο σύζυγος της ιδιοκτήτριάς του, Tim Pasek, ο οποίος τον πήγε αμέσως σε κτηνίατρο. Το ένα από τα μπροστινά του πόδια χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί, ενώ το άλλο αποδείχθηκε ότι ήταν πιο σοβαρά κατεστραμμένο από ό,τι αρχικά είχε φανεί. Το σημαντικό όμως είναι ότι μετά από μια 45λεπτη επέμβαση, η ζωή του Dexter σώθηκε και έκτοτε έχει προσαρμοστεί τέλεια, βασιζόμενος μόνο στα πίσω πόδια του για να μετακινείται, όπως ακριβώς ένας άνθρωπος.

«Τον πήγαμε 45 λεπτά στον κτηνίατρο, ο κτηνίατρος του έσωσε τη ζωή», δήλωσε στο Newsweek ο ιδιοκτήτης του Dexter, Kentee Pasek. Μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση και την αποκατάστασή του στο σπίτι, διαπιστώσαμε ότι το εναπομείναν πόδι ήταν πιο τραυματισμένο από ό,τι νομίζαμε προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το μπροστινό πόδι δεν έφερε βάρος και έτσι ο Dexter έμαθε μόνος του να περπατάει όρθιος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα ξεκίνησαν μια μέρα, δύο μήνες μετά το ατύχημα του Dexter, όταν οι ιδιοκτήτες του τον έβγαλαν έξω στο γκαζόν και εκείνος απλά σηκώθηκε στα πίσω πόδια του και περπάτησε σαν άνθρωπος. Η Kentee και ο σύζυγός της ανησυχούσαν ότι μπορεί να πέσει και να χτυπήσει ξανά.

Το εναπομείναν μπροστινό πόδι του Dexter είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά το ατύχημα, οπότε οι ιδιοκτήτες του του αγόρασαν προσαρμοσμένες ρόδες για να μπορεί να μετακινείται ευκολότερα. Τις χρησιμοποίησε λίγο στην αρχή, αλλά μια μέρα σηκώθηκε πάλι στα πίσω πόδια του, με τις ρόδες να κρέμονται από το στομάχι του, σαν να ήθελε να πει ότι δεν τις χρειαζόταν πια. Από τότε είναι δίποδο.

«Η αντίδρασή μου ήταν σκέτο σοκ και δυσπιστία τηλεφώνησα στον κτηνίατρο και αποφασίστηκε ότι ο Dexter ήταν ασφαλέστερο να περπατάει όρθιος αν το επιθυμούσε χωρίς τις ρόδες παρά να περπατάει όρθιος με αυτές συνδεδεμένες», δήλωσε ο Kentee Pasek.

Η ικανότητα του Dexter να προσαρμόζεται και να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα πίσω πόδια του όποτε θέλει να κινηθεί γρήγορα τον έχει μετατρέψει σε διαδικτυακή περσόνα. Τα βίντεο που αναρτούν οι ιδιοκτήτες του στο TikTok, το Instagram και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης γίνονται τακτικά viral, με ορισμένα να καταγράφουν εκατομμύρια προβολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ τα περισσότερα σχόλια για τα βίντεο του Dexter είναι θετικά, υπάρχουν κάποιοι που εκφράζουν ανησυχία για την καταπόνηση της πλάτης του σκύλου και των πίσω ποδιών του. Ωστόσο, ο Kentee επεσήμανε ότι ο Dexter υποβάλλεται σε τακτικές εξετάσεις και ότι η πραγματική ανησυχία είναι το εναπομείναν μπροστινό πόδι, το οποίο είναι πολύ αδύναμο και επίσης προκαλεί στον Dexter πολύ πόνο όταν αλλάζει η βαρομετρική πίεση.

«Έχει αναπτύξει ογκώδεις μηρούς που σηκώνουν βάρος. Ήταν η επιθυμία του να προσαρμοστεί», δήλωσε ο κτηνίατρος του Dexter στην εφημερίδα Denver Post. «Επέλεξε τα δύο πόδια. Δεν τον ανάγκασαν να περπατήσει με δύο πόδια. Αποδέχτηκε ότι έχει αυτή την αντιξοότητα και ότι δεν πρόκειται να την αφήσει να τον καταβάλει. Έχει εκπληκτική ανθεκτικότητα», είπε ακόμα.

Οι ιδιοκτήτες του Dexter ελπίζουν ότι θα μπορέσει να ζήσει μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή και προσεύχονται να μπορέσει να συνεχίσει να περπατάει όρθιος χωρίς να αναπτύξει σοβαρές παθήσεις όπως η μετατόπιση του ισχίου. Αλλά ό,τι κι αν συμβεί, είναι απλά τυχεροί που τον έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε ευγνώμονες που εξακολουθούμε να έχουμε τον Dexter στη ζωή μας. Δεν ξέραμε αν θα τα κατάφερνε να ξεπεράσει την πρώτη νύχτα, την πρώτη εγχείρηση και στη συνέχεια όλες τις άλλες εγχειρήσεις», δήλωσε ο Kentee Pasek. «Δεν ξέραμε αν θα τον είχαμε μια μέρα, μια εβδομάδα ή ένα μήνα. Ο κτηνίατρος είπε ότι μπορεί να αντέξει τέσσερα χρόνια έτσι και τώρα, τον Απρίλιο, θα γίνει επτά ετών!», ανέφερε.

https://www.instagram.com/dexterdogouray/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/dexterdogouray/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/dexterdogouray/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/dexterdogouray/?utm_source=ig_embed

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ