ΗΠΑ

ΗΠΑ-Εμβόλιο Pfizer: Οριστικό "ΝΑΙ" για τη χορήγηση σε παιδιά 5-11 ετών

Επίσημα εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) το εμβόλιο της Pfizer για την ηλικακή ομάδα 5 έως 11 ετών.  Με το πράσινο φως της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής, διευρύνεται η κλίματα των ηλικιών για τη θωράκιση απέναντι στον ιό και ανοίγει ο δρόμος για το ταχύτερο χτίσιμο τείχους ανοσίας. 

Επιτελείο του FDA συνεδρίασε την Τρίτη για να την έγκριση του εμβολίου για τα παδιά. Μέχρι πριν από λίγο διάστημα, το εμβόλιο ήταν διαθέσιμο για παιδιά από 12 ετών και άνω.

Στην εκτίμηση ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμα, για τα παιδιά 5-11 ετών, την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου προχώρησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντοντι Φάουτσι, πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο δίκτυο ABC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτελεσματικό κατά 90,7% αποδείχτηκε το εμβόλιο της Pfizer στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης Covid σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με τα δεδομένα κλινικών δοκιμών που ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στις δοκιμές της Pfizer, έλαβαν μια δόση 10 μικρογραμμαρίων, μικρότερη από αυτή των 30 μικρογραμμαρίων που χορηγείται σε ενήλικες. Η εταιρεία είπε ότι η δοσολογία ήταν ασφαλής και ότι οι συμμετέχοντες στη δοκιμή εμφάνισαν μόνο ήπιες παρενέργειες.

Από τα 2.268 παιδιά των δοκιμών, σε περισσότερα από τα μισά χορηγήθηκε το κανονικό φάρμακο σε σχέση με το placebo. Δεκαέξι παιδιά που έλαβαν το placebo, εμφάνισαν συμπτώματα της Covid-19, σε σύγκριση με τρία που έλαβαν το εμβόλιο, αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ