ΗΠΑ

Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει συστοιχίες Iron Dome στο Γκουάμ για περαιτέρω δοκιμές

Δύο συστοιχίες Iron Dome που αγόρασε ο αμερικανικός στρατός κατευθύνονται στο Γκουάμ για περαιτέρω δοκιμές και εκπαίδευση στρατευμάτων που θα επανδρώνουν το σύστημα, ανέφερε το Defense News.

Με την ονομασία Operation Iron Island, η ανάπτυξη στην αεροπορική βάση Andersen στο Γκουάμ θα δοκιμάσει τις δυνατότητες του συστήματος και θα εκπαιδεύσει και θα βελτιώσει περαιτέρω τις δυνατότητες ανάπτυξης αεροπορικών αμυντικών συστημάτων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Αμερικανικού Στρατού, η άσκηση επικεντρώνεται στη "συλλογή δεδομένων σχετικά με τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και τον τρόπο ενσωμάτωσης του Iron Dome με τα υπάρχοντα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας".

Στρατιώτες και εξοπλισμός από το Fort Bliss του Τέξας, θα αναπτυχθούν στο Γκουάμ για τις δοκιμές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Defense News, οι συστοιχίες θα φτάσουν στο νησί του Ειρηνικού στα μέσα Οκτωβρίου και η άσκηση θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο.

Η αγορά των συστοιχιών περιελάμβανε 12 εκτοξευτές, δύο αισθητήρες και 240 αναχαιτιστές.

Ο κύριος ανάδοχος για την ανάπτυξη και παραγωγή του Iron Dome είναι η Rafael Advanced Systems. Το ραντάρ MMR αναπτύσσεται από την ELTA, θυγατρική της Israel Aerospace Industries (IAI), και το σύστημα εντολών και ελέγχου (BMC), αναπτύσσεται από το mPrest.

Σε χρήση από το 2011, ο Iron Dome, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την κατάρριψη πυραύλων μικρού βεληνεκούς, αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της πολυεπίπεδης αμυντικής συστοιχίας του Ισραήλ.

Τα συστήματα Arrow-2 και Arrow-3 αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους εκτός της ατμόσφαιρας της Γης, ενώ το σύστημα αμυντικών πυραύλων του David's Sling έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και πυραύλους κρουζ που εκτοξεύονται από βεληνεκές 40 έως 300 χλμ.

Παρόλο που ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών σκεφτόταν να αγοράσει επιπλέον συστοιχίες, λίγο αφότου πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή του συστήματος τον Αύγουστο στο πεδίο White Sands στο Νέο Μεξικό, ο στρατός αποφάσισε κατά της πρόσθετης αγοράς του ισραηλινού συστήματος για την αντιμετώπιση των εναέριων απειλών.

Αντ 'αυτού, ο αμερικανικός στρατός επέλεξε την Dynetics που ανήκει στη Leidos μετά από μια δοκιμή των δύο συστημάτων.

Το σύστημα που παράγεται από την Dynetics, που ονομάζεται Enduring Shield, έχει ανίχνευση 360 μοιρών και δυνατότητα πυροδότησης ταυτόχρονα σε πολλαπλές απειλές. Το σύστημα είναι απλό στη λειτουργία και μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως με το Ενσωματωμένο Σύστημα Διοίκησης Μάχης Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ