ΗΠΑ

ΗΠΑ: Έδωσε το "ok" για συγκεκριμένες συναλλαγές με τους Ταλιμπάν

«Πράσινο φως» για συναλλαγές με τους Ταλιμπάν και το Δίκτυο Χακάνιπου αποσκοπούν σε δραστηριότητες ανθρωπιστικού χαρακτήρα άναψε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε την έγκρισή του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε ΜΚΟ και σε συγκεκριμένες διεθνείς οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Έθνη, για την πραγματοποίηση συναλλαγών που κρίνονται απαραίτητες γιαανθρωπιστικούς λόγους. 

Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε επίσης την έγκρισή του για συγκεκριμένες συναλλαγές που σχετίζονται με τις εξαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και φαρμακευτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όλα τα αιτήματα για συναλλαγές θα αξιολογούνται, ενώ εκείνα που αφορούν σε ανθρωπιστική βοήθεια θα έχουν προτεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να διευκολύνει την εισροή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ανθρώπους του Αφγανιστάν και άλλες δραστηριότητες που στηρίζουν τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή της Ουάσινγκτον έρχεται μετά από σειρά εκκλήσεων από το Αφγανιστάν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

*Οι Ταλιμπάν έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές οργανώσεις κι έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ