ΗΠΑ

ΗΠΑ: "Έπεσαν" κυρώσεις σε πέντε συνεργάτες της Αλ Κάιντα που δρούσαν από την Τουρκία

Κυρώσεις σε πέντε μεσάζοντες και χρηματοδότες της Αλ Κάιντα που είχαν την έδρα τους στην Τουρκία, επέβαλε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters. 

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ξένους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, για να αποκαλύψουμε και να καταπολεμήσουμε τα δίκτυα οικονομικής υποστήριξης της Αλ Κάιντα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αντρέα Γκάκι, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ο Τούρκος δικηγόρος, γεννημένος στην Αίγυπτο, Ματζντί Σαλίμ - ο εγκέφαλος του γκρουπ - και ένας άλλος Αιγύπτιος υπήκοος, ο Μοχάμεντ Νασρ αλ-Ντιν αλ – Γκαζλάνι, λειτουργούσαν ως οικονομικοί μεσάζοντες για την Αλ-Κάιντα στην Τουρκία. Μαζί τους συνεργάζονταν τρεις Τούρκοι υπήκοοι, ο Cebrail Güzel, ο Soner Gürleyen και ο Nurettin Muslihan, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι συνέβαλαν στη διευκόλυνση του δικτύου της Αλ-Κάιντα σε όλη την Τουρκία και στη γειτονική Συρία.

Αποτέλεσμα των ενεργειών του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, είναι το «πάγωμα» κάθε περιουσιακού στοιχείου των συγκεκριμένων ατόμων, το οποίο βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ, ενώ αποκλείονται από μεγάλο μέρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ