ΗΠΑ

Τραμπ: Καρφιά προς Μπάιντεν για τα γεγονότα στο Αφγανιστάν

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επανήλθε τη Δευτέρα (16/08) και έριξε νέα βέλη στον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, κάνοντας λόγο για «ανικανότητα».

Συγκεκριμένα, σε σχετικά σύντομη ανακοίνωση ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε: «Δεν είναι ότι φύγαμε από το Αφγανιστάν. Είναι ο εξαιρετικά ανίκανος τρόπος που φύγαμε!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εξήγησε τη διαφωνία του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε ο Τζο Μπάιντεν για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Αν και στις ΗΠΑ η μια πολιτική παράταξη επιρρίπτει την πολιτική ευθύνη στην άλλη για ό,τι έγινε στο Αφγανιστάν, ο 45χρονος Ρεπουμπλικάνος Άνταμ Κίντσινγκερ έγραψε στο Twitter ότι τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο Τζο Μπάιντεν δεν έλαβαν τις σωστές απαντήσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Ρεπουμπλικάνος υπογράμμισε το εξής: «Κατηγορώ τόσο τον Τραμπ για τη στιγμή που έρχεται όσο και τον Μπάιντεν για αυτό το άθλιο τέλος. Δεν διαλέγω πλευρές, γιατί και οι δύο πλευρές σας έχουν αποτύχει. Είναι η αλήθεια για το Αφγανιστάν».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους χτύπησαν με το δικό τους όπλο! Ρωσικό USV βύθισε ουκρανικό πλοίο στον Δούναβη -Ένας νεκρός ναύτης και πολλοί αγνοούμενοι, δείτε το βίντεο

Απροετοίμαστους έπιασαν τους Ουκρανούς ναύτες οι Ρώσοι, στοχεύοντας το κατασκοπευτικό πλοίο Simferopol στις εκβολές του...