ΗΠΑ

HΠΑ: Χάκερ έκλεψε 600 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα και τα... επέστρεψε

Ένας ανώνυμος χάκερ που έκλεψε περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια από την χρηματοδοτική πλατφόρμα Poly Network αυτή την εβδομάδα, επέστρεψε σχεδόν όλα τα χρήματα και μάλιστα απέρριψε αμοιβή μισού εκατομμυρίου δολαρίων που του προσέφερε η εταιρεία επειδή όπως είπε «ανέδειξε τα προβλήματα στην ασφάλειά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συγκεκριμένη ληστεία κρυπτονομισμάτων είχε ονομαστεί η μεγαλύτερη στην ιστορία της βιομηχανίας.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Πέμπτη, το Poly Network είπε ότι ο χάκερ - τον οποίο αποκαλεί «Mr. White Hat», όρος που αναφέρεται σε έναν ηθικό χάκερ που ευαισθητοποιείται για τα θέματα ασφάλειας - επέστρεψε όλα τα κλεμμένα χρήματα, εκτός από ένα μικρό ποσοστό που είχε «παγώσει» από τον εκδότη κρυπτονομισμάτων Tether μετά την πειρατεία.

Σε μηνύματα που συνόδευαν τα επιστρεφόμενα κεφάλαια που δημοσιεύτηκαν από την εγκληματολογική εταιρεία blockchain Chainalysis, ο χάκερ ισχυρίστηκε ότι «ήταν πάντα εντός του σχέδιο του να δοθούν πίσω τα χρήματα» .

«Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα!» είπε ο χάκερ και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι η ανακάλυψη αυτή της ''τρύπας'' στο σύστημα της Poly Network ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μου.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ