ΗΠΑ

Ο Σόρος δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια σε ομάδα που θέλει αδύναμη την Αστυνομία

Ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης Τζορτζ Σόρος διέθεσε 1 εκατομμύριο δολάρια σε μια αριστερή ομάδα που επιδιώκει να μειώσει τη χρηματοδότηση σε αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά αρχεία.

Ο Σόρος έστειλε τα χρήματα στο Color of Change PAC στις 14 Μαΐου. Η συνεισφορά ήταν η μεγαλύτερη πολιτική συνεισφορά του Σόρος κατά τον εκλογικό κύκλο του 2021.

Το Color of Change, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως “ομάδα φυλετικής δικαιοσύνης”, έχει συχνά ζητήσει υποχρηματοδότηση των αστυνομικών τμημάτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδικτυακής εκστρατείας για τη μείωση της χρηματοδότησης μετά το θάνατο του George Floyd και της Breonna Taylor.

Μια αναφορά στον ιστότοπο της ομάδας γράφει: «ΠΡΑΞΕ: Κόψτε λεφτά από την αστυνομία και επενδύστε σε κοινότητες τώρα» και «επενδύστε σε μαύρες κοινότητες».

«Οι δολοφονίες των Τζορτζ Φλόιντ και Μπρένα Τέιλορ και πολλών ακόμη από την αστυνομική βία μας άφησαν όλους εξοργισμένους, αλλά το κίνημά μας είναι ισχυρότερο από ποτέ», αναφέρει η ομάδα. «Τώρα εξαρτάται από εμάς να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν, να πιέσουμε για περαιτέρω συστημικές αλλαγές και να μην χάσουμε τη δυναμική που απαιτείται για να αλλάξει ο θεσμός της αστυνόμευσης για πάντα».

Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολις το περασμένο καλοκαίρι εξέτασε τη διάλυση του αστυνομικού του τμήματος εν μέσω διαδηλώσεων και ταραχών του Black Lives Matter, ο επικεφαλής του Color of Change Rashad Robinson εξέδωσε μια δήλωση που υποστήριζε την κίνηση. «Η αστυνόμευση είναι ένας βίαιος θεσμός που πρέπει να τελειώσει», είπε τότε ο Robinson.

Και το 2019, το...μακρύ χέρι του Soros, τα Open Society Foundations, παρείχε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια στο Color of Change σε διάφορες δωρεές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιδρύματος.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται