ΗΠΑ

Αμερικανός Στρατηγός: «Το μέλλον αφορά την κυριαρχία των πληροφοριών»

Ο μελλοντικός ανταγωνισμός και οι συγκρούσεις θα εξαρτηθούν από την «κυριαρχία των πληροφοριών» - μια αποστολή που θα εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό στον κυβερνοχώρο, αλλά δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις συμβατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο αρχηγός της CYBERCOM, στρατηγός Paul Nakasone.

«Το μέλλον αφορά την πληροφόρηση, την κυριαρχία των πληροφοριών», δήλωσε ο Nakasone κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου WEST του Ινστιτούτου Ναυτικών των ΗΠΑ και των Συλλόγων Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Nakasone ηγείται επίσης της NSA και της Υπηρεσίας Κεντρικής Ασφάλειας.

«Πολύ συχνά σκεφτόμαστε τον κυβερνοχώρο ως ξεχωριστό από την φυσική μάχη. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα », είπε ο Nakasone, προσθέτοντας ότι το εικονικό και το φυσικό είναι όλο και περισσότερο αλληλένδετα. Με αυτόν τον τρόπο, είπε, «τα γεγονότα στο εικονικό πεδίο μάχης ενημερώνουν και αντανακλούν το φυσικό πεδίο μάχης».

Το θέμα της «κυριαρχίας των πληροφοριών» φαίνεται να αντικατοπτρίζει ευρύτερες απόψεις σχετικά με το μεταβαλλόμενο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο αμερικανικός στρατός, γενικότερα, εκσυγχρονίζεται σε «ανταγωνισμό» με Κίνα και Ρωσία. Σημαντικές πτυχές αυτού του λεγόμενου «ανταγωνισμού» εντοπίζονται ήδη στον κυβερνοχώρο.

Κατά τη συζήτηση της «εικονικής απειλής», ο Nakasone περιέγραψε τρία γνωστά θέματα από πρόσφατες ομιλίες και μαρτυρίες του Κογκρέσου.

-Το πρώτο είναι το αυξανόμενο πεδίο αυτού που πρέπει να υπερασπιστούν και να προστατέψουν οι ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο, λόγω της «πολύ ευρύτερης» επιφάνειας επίθεσης,
 

-Το δεύτερο θέμα είναι η κλίμακα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, που αποδεικνύεται πρόσφατα από καμπάνιες υψηλού προφίλ στον κυβερνοχώρο. Ο Nakasone παρατήρησε ότι οι ανταγωνιστές της Κίνας και της Ρωσίας έχουν πραγματοποιήσει «επίμονες, κακόβουλες εκστρατείες» που δεν πρέπει να θεωρούνται «επεισοδιακές». «Δεν είμαστε πια στο Κάνσας», είπε ο Nakasone, σημειώνοντας ότι οι αντίπαλοι των ΗΠΑ έχουν επενδύσει και λειτουργούν στον κυβερνοχώρο.

-Το τρίτο θέμα του είναι πόσο εξεζητημένοι αποδεικνύονται μερικές φορές οι αντίπαλοι στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ. Ωστόσο, σημείωσε επίσης, μερικές φορές έχουν επιτύχει με απλούστερες τεχνικές. Το κλειδί είναι να αναγνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι αντίπαλοι προσαρμόζονται και νεμπλέκονται ανάλογα.

Ο Nakasone επεσήμανε τρία καθήκοντα που θεωρεί ότι είναι σημαντικά για να προχωρήσουν. Πρώτον είναι η σκληρή δουλειά της ενσωμάτωσης του κυβερνοχώρου στον στρατό, την κυβέρνηση, τους συμμάχους και τους εταίρους. Το δεύτερο είναι η ενίσχυση της άμυνας στον κυβερνοχώρο. Το τρίτο είναι η συνεχής ανάπτυξη μιας δεξαμενής οικιακού ταλέντου στον κυβερνοχώρο με την εξεύρεση τρόπων προσέλκυσης, εκπαίδευσης και διατήρησης μιας γενιάς ελίτ πολεμιστών στον κυβερνοχώρο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...