ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να βυθίσουν το ρωσικό στόλο σε Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα!

Για την αντιμετώπιση των πολεμικών πλοίων του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, σήμερα είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση του ρωσικού στόλου.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρέχονται από το "National Inerest", τα πλοία του στόλου της Βαλτικής του ρωσικού ναυτικού μπορούν να καταστραφούν από τις επιθέσεις των μαχητικών F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Νορβηγίας, ενώ αυτά τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν επίσης να  χρησιμοποιηθούν για να καταδείξουν στόχους για αμερικανικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση που τα τελευταία βρίσκονται εντός της εμβέλειας επίθεσής τους  με Tomahawk cruise πυραύλους.

«Σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας εχθροπραξιών με τη Ρωσία στο ευρωπαϊκό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Συμμαχία θα χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το μη πυρηνικό οπλοστάσιό τους για να αντιμετωπίσουν τη Μόσχα.  Μαχητικά F-35 μαχητές των Πολεμικών αεροποριών της Δανίας, της Πολωνίας και της Νορβηγίας θα μπορούν να παρακολουθούν ρωσικά πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και να μεταδίδουν τις συντεταγμένες τους σε αμερικανικά αντιτορπιλικά προκειμένου αυτά να πραγματοποιήσουν  τις επιθέσεις τους ", αναφέρει το έγκριτο αμερικανικό site. 

Οι Ρώσοι αναλυτές, με τη σειρά τους, εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός είναι οπλισμένος με σύγχρονα συστήματα  αντιαεροπορικής άμυνας και μια επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν σίγουρα θα απωθηθεί.

Ωστόσο τα χαρακτηριστικά του μαχητικού πέμπτης γενιάς, το F-35 Lightning II είναι εντυπωσιακά, αφού εκτός από το χαρακτηριστικό του ως stealth, προσφέρει  βελτιωμένη ευελιξία καθώς και μεγάλες δυνατότητες απόκτησης πληροφοριών μέσω των πολλών αισθητήρων που διαθέτει, τις οποίες μέσω των δυνατοτήτων διαλειτουργικότητας που έχει με άλλα οπλικά συστήματα, να τις διανείμει σε αυτά τα οποία να προσβάλλουν τους εχθρικούς στόχους.

Αυτό έκανε το αεροσκάφος που παράγεται από το Lockheed Martin μεταξύ των πιο προηγμένων μαχητών πολλών ρόλων στον κόσμο που πετούν σήμερα.

Το stealth οπλισμένο μαχητικό πολλαπλών ρόλων F-35 περιλαμβάνει περιστροφικό κανόνι 25 mm GAU-22 / A 4, ενώ μπορεί να μεταφέρει μια ποικιλία πυραύλων αέρος-αέρος, πυραύλων αέρος-επιφανείας, πυραύλων κατά πλοίων και βόμβες.

Χάρη στις stealth δυνατότητές του, μπορεί να διεισδύσει στο εχθρικό έδαφος και να μεταφέρει 5.700 λίβρες εσωτερικού εξοπλισμού, ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 22.000 λίβρες συνδυασμένων εσωτερικών και εξωτερικών όπλων.

Το Lightning II αναπτύχθηκε επίσης με προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου (EW) που επιτρέπουν στους πιλότους να εντοπίζουν και να παρακολουθούν τις εχθρικές δυνάμεις.

Επιπλέον, οι πιλότοι έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν  εχθρικά ραντάρ, ενώ τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα του  παρέχουν στον πιλότο πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληροφορίες του πεδίου μάχης.

Οι δυνατότητες του F-35 και του ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) κατέστη δυνατή χάρη στην ενσωμάτωση ενός βασικού επεξεργαστή που μπορεί να εκτελεί περισσότερες από 400 δισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.

Θα μπορούσε να συλλέξει δεδομένα ηλεκτρονικού πολέμου, που αναπτύχθηκε από την BAE Systems, και στη συνέχεια να εντοπίσει ραντάρ του  εχθρού και ηλεκτρονικές εκπομπές πολέμου μέσω ενός συστήματος ηλεκτρο-οπτικής στόχευσης οκτώ αισθητήρων (EOTS).

Με τη σειρά του, το EOTS μπορεί να παρέχει κάλυψη 360 μοιρών του μαχητικού από εχθρικούς στόχους, έτσι ώστε ο πιλότος να μπορεί να ενεργήσει εναντίον τους.

Επιπλέον, τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες του μαχητή θα κοινοποιηθούν σε κυβερνήτες φιλίων πολεμικών πλοίων στη θάλασσα, σε Διοικητές Μονάδων στο έδαφος και φυσικά σε φίλια αεροσκάφη.

Το F-35 συνεπώς μπορεί να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την  ροή της  μάχης, γεγονός που το καθιστά πραγματικό πολλαπλασιαστή δύναμης κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το F-35 έχει εύρος 1.200 ναυτικών μιλίων και μπορεί να φτάσει ταχύτητες άνω των 1,6 Mach (1.200 mph). Τροφοδοτείται από F135-PW-100 κινητήρες που παρέχουν 40.000 λίβρες. μέγιστη πρόωση.

Εκτός από τον στρατό των ΗΠΑ, το F-35 έχει υιοθετηθεί από πολλούς συμμαχικούς εταίρους και το αεροσκάφος χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά της συμμαχικής αεροπορικής δύναμης για δεκατρία έθνη.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι το υπερόπλο που λέγεται F-35, έχει όλες τις δυνατότητες εκείνες που θα του επιτρέψουν, είτε το ίδιο είτε μέσω των πληροφοριών που θα διανείμει σε επίγειες-αεροπορικές και ναυτικές φίλιες δυνάμεις, να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή του ρωσικού πολεμικού στόλου σε Μαύρη Θάλασσα και Βαλτική θάλασσα.

Πλέον των παραπάνω, η γεωγραφία από μόνη της είναι εκείνη η οποία δίνει την υπεροχή των δυνάμεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ έναντι του ρωσικού στόλου σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα, οι οποίες είναι "κλειστές" θάλασσες, αφού τα ρωσικά πλοία δεν έχουν διέξοδο στην ανοικτή θάλασσα. 

Έτσι εφόσον τα πολεμικά πλοία ΝΑΤΟ-ΗΠΑ φράξουν στο Βόρειο Αιγαίο την έξοδο των ρωσικών πλοίων από τα στενά του Ελλησπόντου  και στη Δανία την αντίστοιχη έξοδο από τη Βαλτική θάλασσα, ο Ρωσικός στόλος στις δύο παραπάνω θάλασσες είναι καταδικασμένος αργά ή γρήγορα να καταστραφεί.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...