ΗΠΑ

Οι Ρώσοι "τραμπουκίζουν" Ιαπωνία & ΗΠΑ σε κοινή άσκηση

Η αναβάθμιση της Κίνας σε διεθνή "παίκτη" ανησυχεί τις ΗΠΑ. Για να κερδίσει την γεωπολιτική αντιπαράθεση η Ουάσιγκτον ψάχνει στήριξη και χτυπά την πόρτα συμμάχων. Μέσα στα πλαίσια αυτά, ιαπωνικός και αμερικανικός στόλος οργάνωσαν μια σειρά κοινών ασκήσεων στον Ειρηνικό, θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα, όχι μόνο προς την Κίνα, αλλά και προς την Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν ταυτόχρονα κοινές ασκήσεις των πολεμικών ναυτικών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Οι μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις των Ναυτικών Δυνάμεων της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που ξεκίνησαν, διακόπηκαν από μια ομάδα πολεμικών πλοίων του Ειρηνικού Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι στρατιωτικοί ασκήσεις που αποσκοπούσαν στην επίδειξη δύναμης στη Ρωσία και την Κίνα απέτυχαν όταν μια ομάδα έξι ρωσικών πολεμικών πλοίων εισέβαλαν στην περιοχή της άσκησης, αναγκάζοντας τα πλοία της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων, η Ρωσία όχι μόνο απέδειξε τη δύναμη του στόλου της, αλλά πρόλαβε μια ομάδα πλοίων του κινεζικού ναυτικού από πραγματικές συγκρούσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι δυνάμεις της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα κινεζικά πλοία, ωστόσο, χάρη στον απροσδόκητο ελιγμό του ρωσικού στόλου, τα πλοία του κινεζικού ναυτικού μπόρεσαν να εισέλθουν με επιτυχία στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων, οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας πραγματοποιούσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις για να αποκλείσουν ένα από τα νησιά της περιοχής, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός πλοίων αυτών των χωρών στις ασκήσεις ήταν 11 μονάδες, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίμησαν να υποχωρήσουν μπροστά από τα ρωσικά πλοία, δίνοντας τέλος στο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ