ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Νέα παρέμβαση αμερικανών στρατιωτικών: ''Μπάιντεν οδηγείς την χώρα σε χρεοκοπία''!

 Όπως σας ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα, περισσότεροι από 120 απόστρατοι στρατηγοί όλων των σωμάτων προειδοποίησαν ότι η Αμερική βρίσκεται υπό «τεράστια επίθεση» από σοσιαλιστικές και μαρξιστικές ιδεολογίες, ενθαρρύνοντας περισσότερους πολίτες να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη ανατροπή. 

Σήμερα είχαμε μία νέα εξέλιξη, καθώς Αμερικανοί στρατιωτικοί και εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ,  αποκάλεσαν ως αντιδημοκρατική και λίαν επικίνδυνη την επιστολή των εν αποστρατεία στρατηγών (4 αστέρων) και ναυάρχων, οι οποίοι αμφισβήτησαν τις φυσικές ικανότητες του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς και τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Συγκεκριμένα ο επισκέπτης καθηγητής και πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Τζέφρι Μακσλάντ, δήλωσε ότι το μήνυμα της επιστολής είναι "ένα πολύ κακό παράδειγμα της διάβρωσης της σχέσης στρατιωτικών και πολιτικών στις ΗΠΑ, η οποία μέχρι τώρα ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικού τύπου δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κατά τη γνώμη του, είναι επικίνδυνο για τον αμερικανικό στρατό να συμμετάσχει σε "ανοιχτές αντιδημοκρατικές εκστρατείες με στόχο την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων των εκλογών", δημιουργώντας ένα επικίνδυνο προηγούμενο".

Όπως σημειώνει το περιοδικό Politico, η επιστολή των Αμερικανών στρατηγών "εξέπληξε στο Πεντάγωνο με τον σκληρό του τόνο και ειδικά αυτούς που μιλούν για διάδοση παραπληροφόρησης".

Ωστόσο, ο στρατός των ΗΠΑ δεν σχολίασε επίσημα τη δημοσίευση. Το κείμενο της ανοιχτής επιστολής υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς η χώρα «αγωνίζεται περισσότερο από ποτέ για να επιβιώσει από την ίδρυση της το 1776».

"Αυτή είναι μια σύγκρουση μεταξύ των υποστηρικτών του σοσιαλισμού και του μαρξισμού και των υποστηρικτών της συνταγματικής ελευθερίας.

"Χωρίς έντιμες και δίκαιες εκλογές που θα αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη" βούληση των πολιτών", η συνταγματική μας δημοκρατία χάνεται. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της επιστολής, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να ενεργήσουν ταχύτατα και να μην αγνοήσουν τις εκλογικές παρατυπίες, "όπως έκαναν το 2020", αναφέρει το κείμενο.

Το κείμενο επικρίνει επίσης την κυβέρνηση Μπάιντεν για την οικοδόμηση σχέσεων με την Κίνα και την απόπειρα διαπραγμάτευσης του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Ένας από τους εν αποστρατεία αξιωματικούς εξηγεί γιατί υπέγραψε την επιστολή εναντίον του Μπάιντεν. Ο Υποστράτηγος Ντον Μπόλντακ, μαζί με τους 124 εν αποστρατεία στρατιωτικούς, υπέγραψε επιστολή που επικρίνει τις πολιτικές του Τζόζεφ Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Boldak, ο οποίος είναι υποψήφιος για τη Γερουσία από το Νιού Χάμσαϊρ, δήλωσε ότι “η νυν κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λάβει εντελώς λανθασμένες αποφάσεις. Η χώρα μας επλήγη από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και την κακή εξωτερική πολιτική. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικές του υπουργικού συμβουλίου του Μπάιντεν προκάλεσαν κρίση στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία βαθαίνει καθημερινά”.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, οι Ηνωμένες Πολιτείες «ολισθαίνουν προς την χρεοκοπία ακόμη περισσότερο από ποτέ λόγω άχρηστων δαπανών».

Ο Μπόλντακ πιστεύει ότι έκανε το σωστό υπογράφοντας μια ανοιχτή επιστολή εναντίον του Μπάιντεν.
"Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι πρέπει να είναι υπόλογοι στον αμερικανικό λαό. Οι αξιωματούχοι εκπροσωπούν τον λαό, όχι το αντίστροφο", τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μπόλντακ, ούτε αυτός ούτε οι άλλοι υπογράφοντες την προσφυγή παραβίασαν τον στρατιωτικό τους όρκο, απλά εξέφρασαν την γνώμη τους με δημοκρατικό τρόπο όπως κάθε πολίτης στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι και στην Ρωσία, η συντηρητική πτέρυγα της χώρας έχει εκφράσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον 20 και πλέον έτη πρόεδρο Πούτιν (κάτι ανάλογο είχε γίνει και τους πώληση των ρωσικών πυραύλων S-400) για την  πολιτική του σε σχέση με την Τουρκία, αναμένοντας άσχημες εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Στην Γαλλία εκατοντάδες εν αποστρατεία και χιλιάδες εν ενεργεία στρατιωτικοί φωνάζουν για τον ακραίο ισλαμισμό και την εποίκιση της χώρας από χιλιάδες μετανάστες, ενώ ο Ερντογάν δηλώνει ότι η ΕΕ έχει 35 εκατ μουσουλμάνους και 6 εκτ Τούρκους.

Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι ακραίοι και τρελοί, μάλλον κάτι άλλο διαπιστώνουν και προσπαθούν να βάλουν φρένο σε πιθανές μελλοντικές  καταστάσεις, που βολεύουν όμως ορισμένες χώρες του πλανήτη ( Τουρκία, Κίνα) για παράδειγμα.
     

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ