ΗΠΑ

“Στο σκαμνί” εισαγγελέας που υποστηρίζεται από τον Σόρος

Εδώ και 2 χρόνια το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει γράψει για την...αδυναμία του Τζόρτζ Σόρος στο δικαστικό σώμα και την στήριξή του σε συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς.

Και να που ένα από τα “παιδιά” του βρήκε μπελά!

Σύμφωνα με σημείωμα του επικεφαλής του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Άλαν Πρατζέλ, η στηριζόμενη από το δίκτυο Σόρος εισαγγελέας Γκάρντνερ πραγματοποίησε 62 πράξεις “κακής συμπεριφοράς” που είχαν ως αποτέλεσμα 79 ψευδείς δηλώσεις κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ποινικής δίωξης του Greitens.

"Υπάρχει πιθανή αιτία να πιστεύουμε ότι η εναγόμενη είναι ένοχη για επαγγελματικό παράπτωμα", δήλωσε ο Pratzel σε υπόμνημα 73 σελίδων που κατηγόρησε επανειλημμένα την Γκάρντνερ ότι παρακρατούσε αποδεικτικά στοιχεία αθωότητας και παρείχε ένα ψευδές πορτρέτο στα δικαστήρια, την υπεράσπιση και ακόμη και τη δική της ομάδα εισαγγελίας .

Ο Πρατζέλ κατηγόρησε επίσης την Γκάρντνερ για ψέματα κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας, πολύ μετά την απόρριψη της υπόθεσης εναντίον του Greitens, πρώην αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων και ανερχόμενου Ρεπουμπλικανικού αστέρα που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από κυβερνήτης το 2018, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ορκωμοσία.

Η εισαγγελέας του St. Louis Circuit, Kim Gardner, εξελέγη στη θέση της με τη βοήθεια του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ