ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους κρατουμένους του Γκουαντάναμο

Η αμερικανική Νότια Διοίκηση, που είναι αρμόδια για τη διοίκηση της ναυτικής βάσης και της στρατιωτικής φυλακής στο Γκουαντάναμο, θα ξεκινήσει να προσφέρει από σήμερα εμβολιασμούς κατά της νόσου Covid-19 στους κρατούμενους της φυλακής, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times που επικαλείται αξιωματούχο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν με γνώση του σχεδίου του Πενταγώνου.

«Αυτό αφορά κυρίως την προστασία του στρατιωτικού μας προσωπικού και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε με τις στρατιωτικές επιτροπές. Έχουμε μια νομική υποχρέωση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τον κατάλληλο εμβολιασμό αυτών των κρατουμένων», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ένα υπόμνημα από τον περασμένο Δεκέμβριο χαρακτήριζε τους κρατουμένους ομάδα υψηλού κινδύνου και επικαλείτο τις κατευθυντήριες γραμμές τόσο της Σύμβασης της Γενεύης όσο και του υπουργείου Άμυνας ως λόγους για τη διάθεση των εμβολίων.

Η στρατιωτική βάση δεν έχει αναφέρει κρούσματα της Covid-19, από τον πρώτο μήνα της πανδημίας όταν αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δύο μέλη του στρατιωτικού προσωπικού προσβλήθηκαν από τον ιό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...