ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Yπέβαλαν προτάσεις στο Ιράν για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας

Αυτό δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που τόνισε παράλληλα πως αναμένεται από το Ιράν να επιδείξει την ίδια «σοβαρότητα».

Οι Αμερικανοί διαπραγματευτές «υπέβαλαν μια πολύ σοβαρή ιδέα και έδειξαν πραγματική πρόθεση να επιστρέψουν στην τήρηση (της διεθνούς συμφωνίας του 2015) εάν το Ιράν συμμορφωθεί ξανά», δήλωσε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, καθώς οι συνομιλίες διακόπηκαν για το Σαββατοκύριακο.

Τα συμβαλλόμενα μέρη της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφηκε το 2015 συνεδρίασαν την περασμένη εβδομάδα στην αυστριακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο της Κοινής Επιτροπής του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (σ.σ. ΚΟΣΔ) σε μια προσπάθεια διάσωσης της συμφωνίας.

Οι συζητήσεις θα συνεχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν «αμοιβαιότητα» από το Ιράν στις προσπάθειες που καταβάλλουν.

«Είδαμε κάποια σημάδια (αμοιβαιότητας), αλλά σίγουρα δεν αρκούν. Το ερώτημα είναι αν το Ιράν είναι διατεθειμένο να (…) επιλέξει την ίδια ρεαλιστική προσέγγιση που έχουν λάβει οι ΗΠΑ για να συμμορφωθούν εκ νέου με τις υποχρεώσεις τους βάσει της συμφωνίας», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ