ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Τοποθετούν όπλα λέιζερ στα πλοία τους

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ  κυκλοφόρησε μια έκθεση σχετικά με το πώς  σχεδιάζει να «αντιμετωπίσει την Κίνα».

Το Πεντάγωνο πιστεύει ότι το κύριο πρόβλημα είναι ο αυξανόμενος αριθμός πολεμικών πλοίων του Κινεζικού πολεμικού Ναυτικού , συμπεριλαμβανομένων των  πυραύλων είτε θαλάσσης-θαλάσσης είτε των χερσαίων πυραύλων που δύναται να εξαπολύσει εναντίον του από την ενδοχώρα της η Κίνα. Ειδικότερα  οι κινεζικοί χερσαίοι πύραυλοι, που «απειλούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού», εγείρουν μεγαλύτερη ανησυχία.

Οι ΗΠΑ  πιστεύουν ότι για την εξάλειψη των κινεζικών πυραύλων, τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συστήματα λέιζερ μάχης. 


Επισημαίνεται ότι οι  ενεργειακές δυνατότητες των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής των αεροπλανοφόρων  του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι επαρκείς για να παρέχουν στα λέιζερ μάχης επαρκείς ποσότητες ενέργειας "για την αναχαίτιση κινεζικών πυραύλων."

Επιπλέον, ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστούν σχέδια για τον εξοπλισμό πλοίων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με λέιζερ μάχης. Θα ήταν σκόπιμο να συμμετάσχουν σε περιπολίες μάχης προκειμένου να εντοπιστούν "απειλές που προέρχονται από το κινεζικό ναυτικό."

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει σκέψη αμερικανικά αντιτορπιλικά  να οπλιστούν με λέιζερ μάχης. Στη συνέχεια, προτάθηκε η ιδέα για την εγκατάσταση υπερηχητικών πυραύλων σε αυτά τα εξαιρετικά ακριβά πολεμικά πλοία.

Καμία από τις επιλογές δεν έχει εφαρμοστεί αυτή τη στιγμή. Ο αμερικανικός Τύπος ανέφερε ότι η εγκατάσταση υπερηχητικών όπλων θα απαιτήσει αλλαγή στις διαστάσεις των εκτοξευτών, πράγμα που σημαίνει την πραγματική αναδιάρθρωση μεμονωμένων εκτοξευτών τους στα  αντιτορπιλικά, καθένας από τους οποίους  επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ  κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Κίνα αλλά και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει αντιπλοϊκούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν θανάσιμα τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, προκειμένου να αμφισβητηθεί η Αμερικανική κυριαρχία στον Ειρηνικό. Επίσης διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους πληθώρα πυραύλων εδάφους-εδάφους ικανούς να καταστρέψουν σημαντικές αμερικανικές βάσεις των ΗΠΑ  και ναυστάθμους συμμαχικών κρατών τους στον Ειρηνικό.

Κατά συνέπεια το "ντύσιμο"  των αμερικανικών αεροπλανοφόρων  καθώς και αυτών των  κρίσιμων χερσαίων εγκαταστάσεων με προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα είναι αναγκαίο από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Το λέϊζερ είναι ότι ποιό προηγμένο υπάρχει.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ