ΗΠΑ

ΗΠΑ: Άνω του αναμενόμενου ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα παρά τα λοιπά σημάδια βελτίωσης στην αγορά εργασίας, ανέφερε το Τμήμα Εργασίας την Πέμπτη.

Οι πρώτες αξιώσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Απριλίου ανήλθαν σε 744.000, πολύ πάνω από την προσδοκία για 694.000 από οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το CNBC, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

Το σύνολο αντιπροσώπευε αύξηση 16.000 από την αναθεωρημένη προς τα πάνω 728.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα στοιχεία έρχονται μια εβδομάδα μετά από ένα σημάδι πιο «επιθετικής θεραπείας» στην αγορά εργασίας, καθώς οι μη μισθωτοί τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 916.000 ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 6%.

Αυτό ήταν η μεγαλύτερη αύξηση απασχόλησης από τον Αύγουστο του 2020, αν και η ανεργία παραμένει πολύ πάνω από το χαμηλό προ της πανδημίας επίπεδο του 3,5%.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας έδωσαν και κάποια καλά νέα στο εργατικό μέτωπο, με το σύνολο να πέφτει 16.000 σε 3,73 εκατομμύρια. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο για συνεχιζόμενες αξιώσεις από τις 21 Μαρτίου 2020, αμέσως μετά την κρίση της πανδημίας Covid-19 και οι εταιρείες προχώρησαν σε απολύσεις καθώς διέκοπταν τις δραστηριότητές τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ