ΗΠΑ

Μπάιντεν: "Νίπτει τα χέρια του" για το σκάνδαλο Κουόμο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θέλει να δει το αποτέλεσμα της έρευνας για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ερωτηθείς εάν ο Κουόμο πρέπει να παραιτηθεί, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να δούμε τι θα μας δείξει».

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Ν.Υόρκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από επτά νεαρές γυναίκες και δέχεται αυξανόμενη πίεση μετά και από τις αποκαλύψεις ότι η διοίκησή του υποκαταμέτρησε, ίσως σκοπίμως, τον αριθμό θανάτων εξαιτίας της Covid-19 τροφίμων σε γηροκομεία στην Πολιτεία.

Την Παρασκευή, δύο Δημοκρατικοί γερουσιαστές της Νέας Υόρκης, ο Τσακ Σούμερ και η Κίρστεν Γκίλιμπραντ, καθώς και πολλά εκλεγμένη μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, κάλεσαν τον Κουόμο να παραιτηθεί.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται